duits leren ondernemer

Titel: Duits leren als ondernemer. Waarom is het belangrijk?

Published On 29 januari 2020 | By Roeland van Poorten | Overig

Ben jij een ondernemer in een gebied waar toeristen met regelmaat komen? Of ben jij gevestigd dichtbij de Duitse grens? Duitse klanten voelen zich meer op hun gemak bij jouw onderneming wanneer zij hun eigen taal kunnen spreken. Dus wacht niet langer en ga Duits leren!

Waarom zou ik dat doen?

Duitsland vormt een ontzettend grote afzetmarkt voor Nederlandse ondernemingen en bedrijven. Echter zijn steeds minder Nederlanders bekwaam in de Duitse taal. Op scholen staat het schoolvak Duits dan ook erg onder druk. Hierdoor zal het steeds lastiger worden om personeel te vinden dat zich kan redden in het Duits. Waarom zou je dan niet investeren in jouw onderneming en jezelf door de Duitse taal zelf aan te leren?

Duits leren, waarom ik kan me toch prima redden in het Engels?

Dat zou kunnen, maar deze kans is met Duitsers niet erg groot. Vooral de Duitse MKB-bedrijven spreken lang niet allemaal vloeiend Engels. Uit cijfers van het DNHK (Duits-Nederlandse Handelskamer) blijkt dat in 2018 maar liefst 90% van de Nederlandse ondernemers een goede beheersing van de Duitse taal als cruciaal bestempeld voor het exporteren naar onze oosterburen. In 2012 gaven 86% van de ondervraagden ook al dit antwoord. Duits leren, om met je zakelijke Duitse contacten goed te communiceren is dan ook essentieel.

Hoe lang duurt dat?

Duits leren is als Nederlander relatief gemakkelijk. Talen die dichtbij jouw eigen moedertaal liggen, zoals Duits, Italiaans en Spaans, worden namelijk over het algemeen snel aangeleerd. Na een maand kun jij je al aanmerkelijk beter redden in het Duits. Na grofweg drie maanden zal jij de taal goed onder de knie hebben. De tijd die jij hierin steekt moet worden gezien als een investering die zich op termijn altijd dubbel en dwars zal terugverdienen.

Wacht niet langer

Wil jij jouw kansen op de markt vergroten en door het leren van de Duitse taal het afzetgebied van jouw onderneming gigantisch vergroten? Ben jij bereidt om gedurende slechts een paar maanden wat uren te steken in het leren van Duits? Kijk dan vooral online, op zoek naar een goede cursus waar mee je goed Duits leren kan als ondernemer!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *