Transport tips bedrijf

3 transport tips voor jouw bedrijf

Published On 23 januari 2020 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Voor jou als ondernemer is het transporteren van goederen een van de belangrijkste onderdelen van het bedrijfsproces. Zeker voor bedrijven die afhankelijk zijn van transport, is het verstandig om een helder exportplan op te stellen. Dat gaat een stuk verder dan alleen de logistiek zelf: er zijn allerlei factoren die een rol spelen in het (juist regelen van) goederentransport. Wil je de manier waarop jij omgaat met transport eens kritisch onder de loep leggen? Wij hebben de drie beste tips voor je op een rij gezet.

Transport tip #1: Werk zo efficiënt mogelijk

In essentie is transport een kwestie van efficiëntie. Hoe krijg je de goederen zo snel, veilig en liefst ook goedkoop mogelijk van A naar B? Er zijn een aantal dingen waar je in kunt investeren als je het transport wilt verbeteren. Natuurlijk pas je de hele transportketen op elkaar aan, om de transport zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Maar soms zit het ook in kleine dingen. Bijvoorbeeld in het kiezen van plastic pallets die langer meegaan, minder wegen, én beter zijn voor het milieu.

Transport tip #2: Regel de verzekeringen goed

Transport is een risico. Vooral tijdens het laden en lossen maar ook gedurende de reis, heb je altijd kans dat producten beschadigd raken of misschien wel kwijtraken of gestolen worden. Naast het efficiënt inrichten van het transport zelf wil je dus ook voldoende aandacht besteden aan de verzekering. Natuurlijk kun je die per zending afsluiten, maar een doorlopende transportverzekering dekt je tegen een groot aantal problemen. Hoe je het ook inricht: nadenken over wat er gebeurt als er iets misgaat met het transport, is een van de beste tips als je veel handelt in binnen- en buitenland.

Transport tip #3: Altijd aandacht voor de klant

Transporteren, en zeker goederen vervoeren naar het buitenland, is een lastige en tijdrovende klus. Als ondernemer is het soms moeilijk om die zaken te blijven balanceren met klantvriendelijkheid en servicegerichtheid. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk kunnen leveren, maar je moet ook rekening blijven houden met haalbaarheid. Niets is zo erg als een ontevreden klant, die meer verwacht dan mogelijk is.

Beter transporteren naar binnen- en buitenland

Voor iedere ondernemer is het erg belangrijk om goed na te denken over het transport van goederen. Aan de hand van de bovenstaande transporttips zorg je ervoor dat het vervoer niet alleen sneller, maar vooral ook veiliger en naar ieders tevredenheid gaat.

Deel dit artikel op social media!

One Response to 3 transport tips voor jouw bedrijf

  1. Johan Willemse says:

    Transport is een risico. Niet alleen het transport zelf, maar ook zeker de financiële afwikkeling die na levering plaatsvind. Een transportondernemer zal dus goed moeten kijken naar zowel de transportverzekering als ook enkele ondernemers risico’s af te dekken. Niet elke klant betaald zijn rekening op tijd. Dat kan voor een transportondernemer tot flinke financiële problemen lijden. Er zijn diensten zoals transport factoring die er voor zorgen dat deze risico’s verkleind worden: https://factoring-offerte.nl/transport-factoring. De ondernemer wordt direct betaald, en hoeft bovendien niet langer achter zijn facturen aan te bellen- of zich zorgen te maken dat de klant failliet gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *