zzp buitenland

Als zzp’er werken in het buitenland: 4x inspiratie voor de beste werkplekbestemmingen

Published On 14 november 2019 | By Nathalie Brouwers | Overig

Er zijn steeds meer zzp’ers in Nederland. De meeste zzp’ers werken niet op locatie bij de klant op kantoor maar vanuit huis. Of ze huren zelf een ruimte. Vaak is het enige wat je nodig hebt een laptop, want het contact met klanten verloopt via de mail of telefoon. Een voordeel van deze manier van werken is dat je niet aan jouw woonplaats gebonden bent. Tijdelijk op een locatie in het buitenland werken is hierdoor flink in trek. Zelf ook door het leven gaan als ‘digital nomad’? Dit zijn de beste werkplekbestemmingen als zzp’er in het buitenland!

Zzp buitenland bestemming #1 – Bali

Met stip op nummer één: het hippe Bali. Deze tropische bestemming is al tijdenlang super populair bij zzp’ers in het buitenland. Niet vreemd natuurlijk, want Bali is een betaalbaar paradijsje. Geniet het hele jaar door van heerlijke tempraturen en de prachtige natuur. Bovendien leef je op Bali nog relatief goedkoop en zijn er genoeg faciliteiten voor freelancers. Zo vind je er veel leuke cafeetjes en co-working locaties, waar je in alle rust kunt werken.

Zzp buitenland bestemming #2 – Spanje

Blijf je liever iets ‘dichter bij huis’, kies dan voor het zonnige Spanje. Zeg het regenachtige Nederland gedag en kies voor een flexibele werkplek in Zuid-Europa. Strijk bijvoorbeeld neer in het mooie Sevilla. Je vindt hier veel fijne werkplekken en bovendien kun je vanuit deze centrale in de weekenden door Spanje rondreizen. Vanwege de goede infrastructuur en fantastische sfeer zijn ook Barcelona, Valencia en Gran Canaria topfavoriet bij zzp’ers in het buitenland.

Zzp buitenland bestemming #3 – Boekarest, Roemenië

Een onverwachte maar perfecte werkplekbestemming voor zzp’ers in het buitenland is de Roemeense hoofdstad Boekarest. In deze hippe Oost-Europese stad leef je nog heel voordelig. Bovendien beschikt de stad over supersnel internet en veel fijne spots waar je rustig kunt werken. Steeds meer digitale nomaden strijken dan ook neer in deze bijzonder mooie stad. Daardoor kom je er veel gelijkgestemden tegen en bouw je er heel snel een leuk sociaal leven.

Zzp buitenland bestemming #4 – Medellín, Colombia

Een stuk verder weg ligt het bruisende Medellín in Colombia. Met haar 2,4 miljoen inwoners is het de op één na grootste stad van Colombia. Je hebt hier de keuze uit veel verschillende werkplekken omdat er veel expats wonen en werken. Bovendien kun je in deze Colombiaanse stad heerlijk eten en zijn er tal van gezellige feestjes. Medellín is daarnaast ook heel geschikt voor de beginnende zzp’er in het buitenland, doordat je er relatief goedkoop woont. Zo huur je al een kamer met eigen badkamer in een goede buurt vanaf 8 euro per nacht. Voor deze prijs moet je echter wel per maand huren. Kort overnachten in een hotel is uiteraard wat duurder.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *