Dit is waarom je een brandmeldinstallatie móet hebben

Published On 6 januari 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Het is vanzelfsprekend dat niemand zit te wachten op het onnodig blussen van een brand. Al helemaal, wanneer dit makkelijk had voorkomen kunnen worden. En dit kan eenvoudig worden tegengehouden door middel van brandmeldinstallaties. Deze brandmeldinstallaties helpen namelijk met het voorkomen of het escaleren van een brand. 

Maar dat is niet de enige reden waarom ze zo handig zijn. Ben jij benieuwd waarom jij er een moet aanschaffen? Lees dan snel verder!

Brandveiligheidseisen moeten nageleefd worden

In principe is het van belang dat ieder gebouw veilig is voor mensen erbinnen en erbuiten. Juist daarom heeft de overheid specifieke brandveiligheidseisen opgesteld. Men moet zich hieraan houden. Door middel van deze eisen wordt er gestreven naar brandveiligheid. 

Zo bestaat er ook een bouwbesluit, waar onder andere brandpreventie, het beperken van branduitbreiding en veilige vluchtroutes staan geregistreerd. Het is belangrijk voor je bedrijf om te op de hoogte te zijn van dit soort eisen en voorschriften. 

Het biedt zekerheid

Je gaat er natuurlijk niet van uit dat er brand uitbreekt. Maar toch is het altijd mogelijk dat dit gebeurt. Ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Daarom bieden brandmeldinstallaties ook erg veel zekerheid met zich mee. Brandbeveiligingssystemen waarschuwen je namelijk, voordat je zelf doorhebt dat er iets aan de hand is. Rook, brand, koolmonoxide en andere noodsituaties gerelateerd aan brand worden gedetecteerd.

Het wordt voor jou geplaatst

Daarbij hoef je jouw brandmelder niet zelf te installeren. Zo worden alle type brandmeldinstallaties met een daarbij op maatgemaakte projectie en beveiligingsplan geplaatst. Er is ook altijd een mogelijkheid om advies aan te krijgen van experts. Zij kunnen bijvoorbeeld kijken naar de mate van betrouwbaarheid, van jouw specifieke installatie.

Voor ieder wat wils

Er bestaan veel verschillende soorten brandbeveiligingssystemen. Dit maakt het makkelijker om te kiezen welk systeem aan jouw wensen voldoet. Er zijn bijvoorbeeld brandmelders die enkel afgaan bij rook, maar er zijn ook brandmelders die bij een te hoge of te snel stijgende temperatuur afgaan. Wat het meest effectief is, ligt helemaal aan het gebouw en jouw eigen wensen. Dit is fijn, want zo is er voor ieder wat wils.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *