boekhoud apps

Groeiende vraag naar online boekhoud apps

Published On 30 januari 2020 | By Roeland van Poorten | Overig

De wereld digitaliseert, dat weet iedereen. Maar de omvang waarmee de digitale wereld elke dag groeit is verbazingwekkend. Bijna alles kun je nu online doen: van het spreken met je therapeut en colleges volgen tot het starten van een bedrijf en bankzaken doen. Steeds meer bedrijven worden ‘digitaler’. Vergaderingen worden bijvoorbeeld online gehouden en sommige nieuwe bedrijven hebben niet eens een vast kantoor. 

Van laptop naar app

Daarnaast begint het werken op de computer of laptop steeds minder vanzelfsprekend te worden. Veel dingen die je op je laptop kunt doen, kun je nu ook op je tablet of zelfs telefoon. Denk maar aan bankzaken: de meeste mensen regelen bijna alles vanuit de app. De apps groeien gelukkig ook mee, er komen steeds meer apps en via de app kun je ook steeds meer bereiken. 

Boekhouden via de app

Zo is het ook met boekhouden. Of je nou een eenmansbedrijf hebt of 50 mensen in dienst hebt, we moeten allemaal boekhouding bijhouden. Dit is voor velen niet de grootste hobby en er kan veel tijd in verloren gaan. Het kan een vervelend klusje zijn om alle bonnetjes te bewaren en alle gegevens constant actueel te houden. Het was voor de meeste bedrijven en boekhouders/accountants eerder logisch om de gegevens via een computer(systeem) bij te houden. Dit gebeurt natuurlijk nog steeds wel, maar de boekhoudapps zijn echt in opmars.

Zoek voor de grap maar eens in je appstore naar boekhoudapps en je zult versteld staan van het aanbod. Het aanbod is zo groot omdat de vraag naar boekhoudapps ook blijft toenemen. Maar wat is nou het voordeel van een boekhoudapp vergeleken met de traditionele methode?

Bonnetjes en facturen bewaren

Voor je bedrijf moet je al je bonnetjes en facturen bewaren om aangifte te doen. Maar deze raken vaak kwijt en alles inscannen kan een tijdrovend klusje zijn. Dit is een van de redenen waarom een boekhoudapp zo ontzettend handig is. Nu hoef je alleen maar een foto te maken van de bonnetjes en de app bewaart deze automatisch. Je raakt zo niks meer kwijt en hebt alles geordend en overzichtelijk in je app staan.

Eenvoudig btw-aangifte doen

Als je je boekhouding goed bijhoudt, kun je via de app razendsnel je btw-aangifte doen. Je kunt je account heel eenvoudig koppelen aan je belastingdienst account. Vervolgens, wanneer het weer tijd voor de aangifte is, kun je met een simpele druk op de knop je gegevens doorsturen naar de belastingdienst.

Overal je boekhouding kunnen bijhouden

Door het gebruiken van een boekhoudingsapp hoef je niet meer op je kantoor te zijn om je boekhouding bij te houden. Je telefoon heb je altijd bij je, dus je kunt waar je ook bent en wat je ook koopt, je gegevens direct plaatsen in de app. Dit voorkomt dat je belangrijke gegevens vergeet op te slaan, en maakt boekhouden zo stukken makkelijker.

Bedrijfsplanningen

Het is niet makkelijk om een bedrijf goed lopend te houden. Boekhouden is nou eenmaal belangrijk, maar via de traditionele methode gaat er veel tijd verloren. Boekhoudapps helpen je om tijd te besparen, en tijd is geld. Een andere manier om tijd te besparen is het gebruiken van een planning app. Zo’n app helpt je om alle afspraken van je bedrijf en team goed te plannen. Doordat je hele team deze app kan gebruiken, bespaart het een hoop gedoe. Denk bijvoorbeeld aan het maken van spreadsheets of het houden van planning vergaderingen. In een planning app kan iedereen in een oogopslag zien wat er van je verwacht wordt, hoeveel tijd je hebt voor een project, en wie wat gaat doen. Net zoals je veel tijd bespaart met je boekhoudingsapp, bespaar je dat ook met je planningsapp.

Deel dit artikel op social media!

One Response to Groeiende vraag naar online boekhoud apps

  1. Peter Brink says:

    Ja, ik ben boekhouder van beroep en zie ook dat boekhoudapps in opmars zijn. Ten minste, er komen steeds meer van zulke apps. Maar tegelijkertijd merk ik geen afname in klanten. Integendeel, steeds meer mensen maken de stap naar ZZP’er en een groot deel daarvan werkt nog steeds graag met een echte boekhouder is mijn ervaring. Dus ik vraag me af hoeveel mensen in de praktijk volledig op een boekhoud-app (durven) vertrouwen. Er is toch een verschil denk ik tussen een ervaren boekhouder die je kunt bellen als je vragen hebt of advies wilt, en een app waar je alleen bonnetjes mee inscant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *