Regelen bedrijf opzetten

Een bedrijf opzetten? 4 dingen die je moet regelen

Published On 4 februari 2020 | By Dennis Verbaandert | Bedrijf Starten

Het aantal ondernemers in Nederland stijgt. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een eigen bedrijf. Heb je een eigen onderneming en wil je ook daadwerkelijk dat het een succes wordt? Bereid de start van je bedrijf dan goed voor. Voordat je een bedrijf kunt opzetten moet je immers nog flink wat zaken regelen. Zorg er in ieder geval voor dat je onderstaande 4 dingen niet vergeet!

Bedrijf opzetten tip #1 – Kies een bedrijfsnaam

Voor je een bedrijf opzet bepaal je natuurlijk eerst wat je gaat doen. Heb jij het gat in de markt gevonden? Bedenk dan een pakkende bedrijfsnaam. Ga je internationaal ondernemen, kies dan voor een Engelse naam. Bedenk ook of je voor een willekeurige naam gaat of liever een naam kiest die direct duidelijk maakt wat je doet. Controleer ook altijd of de URL voor jouw bedrijfsnaam nog beschikbaar is. Het is zonde als je gekozen naam al geregistreerd is.

Bedrijf opzetten tip #2 – Inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Iedereen die – anders dan hobbymatig – gaat ondernemen, moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Tegenwoordig maak je hiervoor online eenvoudig een afspraak, waarna je inschrijving ter plekke in een half uur geregeld is. Voor je afspraak dien je wel een inschrijfformulier in te vullen, een rechtsvorm te kiezen en je bedrijfsnaam door te geven. Regel ook vóór je inschrijving een eventueel benodigde financiering. Of je een financiering nodig hebt blijkt uit je ondernemingsplan. Een KVK inschrijving kost 50 euro.

Bedrijf opzetten tip #3 – Bedrijfssoftware aanschaffen

Veel beginnende ondernemers stellen het aanschaffen van business software nog even uit. Vaak verwachten ze in het begin zelf alle projecten, contracten en planningen te kunnen managen, waardoor ze nog geen maatregelen treffen. Wanneer je dit niet direct organiseert kan het je echter een hoop tijd en geld kosten. Zo verlies je al snel het overzicht in jouw effectieve uren, jouw facturen, je projecten, CRM en de kosten voor je onderneming. Bovendien is het zonder goede bedrijfssoftware moeilijk om goede strategische beslissingen te maken voor je bedrijf. Zorg daarom dat je al bij de aanvang van je onderneming beschikt over een handig software systeem. Ik adviseer je dan ook om voor een alles-in-één oplossing te gaan, zodat je alles in één omgeving organiseert.

Bedrijf opzetten tip #4 – Een website maken of laten maken

Tegenwoordig vinden bijna alle klanten je online. Uit onderzoek blijkt dat zelfs klanten die in een winkel iets kopen, vaak vooraf al onderzoek hebben gedaan op het internet. Zet je dus een bedrijf op, realiseer dan ook meteen een goede website. Ben je handig met computers en heb je geen ingewikkelde website nodig, dan is de kans groot dat je dit zelf kunt doen. In alle andere gevallen is het verstandig om het website bouwen uit te besteden.

Deel dit artikel op social media!

One Response to Een bedrijf opzetten? 4 dingen die je moet regelen

  1. Ja, en wat betreft punt 3: een boekhouder die met je meedenkt kan een groot verschil maken. Ten eerste, zoals je al zegt Hendrik, weet een ervaren boekhouder hoe je belastingvoordelen kunt halen; en daarmee kun je direct geld besparen. En daarnaast is een boekhouder natuurlijk ook een ondernemer, en best wel een bijzondere: want de boekhouder heeft een klein beetje een kijkje in de keuken van een hoop andere ondernemingen en doet zo heel veel ervaring op. Persoonlijk merk ik dat ik als boekhouder vaak handige tips en advies aan mijn klanten kan geven waar ze echt iets aan hebben. Niet alleen administratief of financieel, maar ook over praktische zaken omtrent het voeren van je bedrijf. Zo kan een goede boekhouder soms ook een klankbord zijn of een spiegel voorhouden. En ik merk dat veel klanten dat erg op prijs stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *