Dit zijn de beste stellingen voor je magazijn

Published On 29 november 2021 | By Roeland van Poorten | Overig

Bedrijven die een groot magazijn hebben, maken waarschijnlijk gebruik van magazijnstellingen. Dit is namelijk een hele makkelijke manier om spullen op een overzichtelijke manier op te bergen. Daarnaast maak je hiermee optimaal gebruik van de ruimte in je magazijn, waardoor het ook nog eens erg efficiënt is. Voorbeelden van zulke stellingen zijn palletstellingen, bandenstellingen en draagarmstellingen. Elke soort stelling is dus bedoeld voor een andere manier van opslag en soms zelfs speciaal voor een bepaald product. Je kunt hierbij kiezen voor nieuwe stellingen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor gebruikte magazijnstellingen.

Verschillende soorten magazijnstellingen

Er zijn verschillende soorten en maten magazijnstellingen. Voor een magazijn is het natuurlijk belangrijk dat deze zo efficiënt mogelijk in is gericht. Je wil natuurlijk de plaats zo goed mogelijk benutten. Met een magazijnstelling kan dat op een veilige manier en tegen een redelijke prijs. Hieronder vind je een overzicht van een aantal verschillende magazijnstellingen:

  • Palletstellingen: met deze handige stelling kun je op een veilige en overzichtelijke manier al je pallets met producten opslaan. Ze zijn er in verschillende maten, soorten en draagvermogens. 
  • Legbordstellingen: een legbordstelling is een heel gangbaar opslagsysteem en deze wordt dan ook veel gebruikt. Je hebt dan namelijk gewoon een stellingkast. Deze is makkelijk in gebruik en heeft een lange levensduur.
  • Grootvakstellingen: dit is eigenlijk een soort legbordstelling, maar dan veel groter. De vakken waar je spullen in op kunt bergen zijn dus veel groter omdat de legborden verder uit elkaar hangen en omdat ze breder zijn.
  • Draagarmstellingen: deze stellingen zijn ideaal als je lange en zware goederen op wil slaan zoals gipsplaten, houtpakketten, balkstaal, buisprofielen en constructieonderdelen.

Inrijstellingen: een inrijstelling is de ideale manier om enorme aantallen pallets met dezelfde artikelen op te slaan. Ze zijn er in verschillende maten en draagvermogens, voor europallets en voor blokken. Je kunt hier dus inrijden met bijvoorbeeld een heftruck, dus het is belangrijk dat inrijstellingen erg stevig zijn.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *