5 tips voor efficiënt kabelmanagement in elke ruimte

Published On 26 november 2021 | By Roeland van Poorten | Overig

Met de introductie van talloze kantoorgadgets en multimedia-apparaten is het aantal kabels op de hedendaagse werkplekken zeker uit de hand gelopen. Dit is precies waar intelligent kabelmanagement oplossingen, zoals vloerdozen, en nieuwe hulpmiddelen je kunnen helpen om de kabels te verwijderen uit het zicht en je hele werkplek veel meer georganiseerd en efficiënter dan ooit tevoren te maken. Ook een spiraalband kan hier zeker bij helpen. In dit artikel vind je de voordelen van een efficiënt kabelmanagement en 5 tips die je hiervoor kunt gebruiken.

Voordelen van efficiënt kabelmanagement

Efficiënt kabelbeheer verkleint de kans op menselijke fouten en biedt het een aantal andere voordelen, zoals:

  • Enorme vermindering van uitvaltijd voor verbeterde systeembeschikbaarheid.
  • Verbeterde systeemprestaties dankzij minimale interferentie en overspraak tussen stroom- en datakabels.
  • Snellere en efficiëntere service en onderhoud door veiligere en gemakkelijkere toegang tot verschillende kabels en bedradingsaccessoires van Nedelko
  • Dankzij de verbeterde flexibiliteit kunnen gebruikers bedradingscomponenten toevoegen, verplaatsen of wijzigen zonder het hele netwerk op elk gewenst moment te onderbreken.

Nu we enkele van de verbazingwekkende voordelen kennen van het integreren van kabelbeheeroplossingen in je kantoor, zou je nu een idee moeten krijgen hoe je het meeste uit deze systemen kunt halen? Laten we kijken naar de onderstaande tips:

Bewaar je losse kabels

Als het gaat om efficiënt kabelbeheer, zijn de onderstaande methoden buitengewoon effectief. Ongebruikte, losse kabels zijn echter ook een grote hindernis in de meeste organisaties. Dit is waar slimme kabelopslag je kan helpen. Een paar effectieve strategieën die je kunt gebruiken, zijn: berg je kabels altijd rechtop op in netjes gelabelde aparte opslagcontainers. Zorg er bij het vouwen van ongebruikte kabels voor dat de uiteinden in dezelfde richting liggen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden geïdentificeerd tijdens het ophalen.

Ken de routes

Als je de routes voor stroom- en datakabels kent, kun je je kabelbeheersystemen op de best mogelijke manier gebruiken. Probeer daarnaast de verschillende soorten stroom- en datakabels, glasvezel- en koperkabels in je kantoor te bepalen. Controleer of kabels vanaf de onderkant of bovenkant van de racks binnenkomen.

Bescherm je kabels

Kabelbescherming is noodzakelijk om uitvaltijd te voorkomen en de levensduur van je bekabelingssystemen te verlengen. Kabelbeheeroplossingen zoals vloerdozen en spiraalbanden maken je kabels niet alleen gemakkelijker te beheren, maar ze houden je kabels ook op de lange termijn vast. Dit is dus goed voor de kabelmanagement, maar op deze manier kun je ook de draden beschermen. 

Effectieve planning

Als het gaat om effectief kabelbeheer, speelt planning een cruciale rol. Ervaren professionals kunnen je een leidraad geven voor een vlekkeloze implementatie van je kabelmanagementsystemen. Huur dus zo’n expert in om ervoor te zorgen dat je kabelmanagement goed uitgevoerd wordt, maar eventueel kun je dit ook gewoon zelf doen met behulp van deze tips.

Gebruik goede bekabelingspraktijken

Bij het opzetten van de infrastructuur helpt het gebruik van beproefde bekabelingspraktijken een heel eind bij succesvol kabelbeheer. Gebruik voor een juiste kabelidentificatie gekleurde kabels met de juiste etikettering. Hierdoor weet je precies waar de kabels bij horen, wat erg handig en gemakkelijk kan zijn. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *