ziekteverzuim

Hoe een positieve bedrijfscultuur het ziekteverzuim kan verminderen

Published On 12 september 2023 | By Roeland van Poorten | Overig

Een gezond team dat met veel enthousiasme naar kantoor komt: het is de droom van iedere ondernemer. Dit hoeft gelukkig niet altijd even ingewikkeld te zijn. Want wist je dat je dankzij een positieve bedrijfscultuur al een wereld van verschil kunt maken? Het kan er namelijk zomaar zo zorgen dat het ziekteverzuim binnen het bedrijf drastisch kan worden verminderd. Hoe je een positieve bedrijfscultuur het beste waar kunt maken, lees je in dit blog.

Werknemers gaan met een beter gevoel naar de (digitale) werkvloer

Doordat er een positieve bedrijfscultuur heerst, gaan de werknemers met een veel beter gevoel naar de (digitale) werkvloer. Want dit gaat veel verder dan enkel een leuk gesprek bij de koffiemachine. Je kunt bijvoorbeeld eraan denken om iedere vrijdagmiddag een borrel te organiseren, verschillende trainingen en workshops aan te bieden en het personeel constant op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen die er spelen binnen het bedrijf. 

Er is meer ruimte om voortgangsgesprekken met elkaar aan te gaan

Je weet het vast en zeker wel. Een goede communicatie is van cruciaal belang binnen een goed lopende organisatie. Zorg er dus ook altijd voor om op een regelmatige basis voortgangsgesprekken in te plannen. Zorg er daarnaast voor dat eventuele aangegeven feedback goed door wordt gevoerd binnen het bedrijf en dat je dus ook echt luistert naar de input van werknemers. En vinden er (grote) wijzigingen binnen het bedrijf plaats? Om onrust en onduidelijkheid te voorkomen, is het altijd het beste dat iedere werknemer goed in dit proces mee wordt genomen. Je leest het dus erg goed. Met slechts een paar kleine wijzigingen kun je al een wereld van verschil maken.

Tip! Zorg er als bedrijf altijd voor dat je de nodige verzekeringen goed hebt geregeld

Binnen de organisatie zijn er dus een aantal wijzigingen die je erg makkelijk door kunt gaan voeren, maar het is ook slim om op het gebied van de nodige verzekeringen alles goed op orde te hebben. Zo mag een inkomensverzekering bijvoorbeeld niet ontbreken binnen ieder bedrijf. Door dit te regelen bij een gespecialiseerde verzekeraar, weet je altijd zeker dat alles tot in de puntjes geregeld is. Gelukkig sluit je een passende verzekering voor je eigen bedrijf erg makkelijk online af. Dat scheelt je vervolgens weer aardig wat tijd en uitzoekwerk. Heb je op dit moment al de nodige verzekeringen geregeld voor je eigen organisatie?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *