Hogere productiviteit met behulp van 3 eenvoudige tips

Published On 14 april 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Heb jij ook altijd het idee dat er meer groei te behalen valt? Dat er veel meer in het bedrijf zit dan er wordt uitgehaald? Dan is het hoog tijd om eens naar de productiviteit van jezelf én je werknemers te kijken. Om beter te kunnen functioneren als bedrijf is het belangrijk dat ook het team sterk is en weet wat het moet doen om betere resultaten te behalen. Hier speel jij als werkgever een zeer belangrijke rol in. Je kunt nooit meer uit je bedrijf halen als niet alle neuzen dezelfde richting op wijzen. Ben jij benieuwd hoe je de productiviteit van jouw bedrijf kunt verbeteren? Maak dan gebruik van de volgende 3 eenvoudige tips. Zo makkelijk kan het écht zijn.

1.    Investeer in een goede kantoorinrichting 

Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk een goede kantoorinrichting is. Nog dikwijls wordt hier veel op bespaard. Zonde, want juist een goede kantoorinrichting kan heel veel betekenen voor de productiviteit en dus ook de groei van het bedrijf. Deze investering haal je er dan ook dik weer uit. Bovendien is het een investering waar je jaren profijt van zult hebben. Je kunt wel kiezen voor budgetmeubels, maar de kans is groot dat je deze over enkele jaren weer kunt vervangen. Maak van goedkoop geen duurkoop en investeer direct in een kwalitatieve kantoorinrichting. 

Het is tegenwoordig de norm dat zowel bureaustoelen als bureaus verstelbaar zijn. Op die manier zijn ze voor iedere lengte geschikt. Let bij het kopen van een design bureaustoelen dan ook zeker niet alleen op het uiterlijk, maar ook op de ergonomie. Met behulp van ergonomische kantoormeubelen verklein je het risico op fysieke ongemakken en zelfs chronische pijnklachten bij je medewerkers. Dit zal niet alleen resulteren in een hogere productiviteit, maar uiteindelijk ook in een lager ziekteverzuim. 

2.    Denk aan teambuilding 

Zeker na twee jaar nauwelijks op kantoor werken is het van belang dat het team weer meer met elkaar in contact komt. En dan bedoelen we geen eenvoudige zoom-meeting zoals in de afgelopen twee jaar, maar gewoon een fysiek uitje. Waarbij er écht contact kan zijn. Zowel op zakelijk- als privégebied. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een vriendschappelijke band met elkaar voelen ook beter in staat zijn om samen te werken en hierbij productiever zijn. Het is voor jou als werkgever dan ook erg prettig als er vriendschappen tussen de medewerkers ontstaan. 

Natuurlijk hoeft niet iedereen bevriend te zijn, maar het is wél belangrijk dat er op vriendschappelijke basis met elkaar om kan worden gegaan. Daarom is teambuilding zo belangrijk. Plan nu het weer kan dan ook snel weer een uitje met alle medewerkers om alle neuzen weer dezelfde richting op te krijgen. 

3.    Effectief vergaderen 

Door te vergaderen kan je probleemstukken binnen het bedrijf oplossen en betere producten of diensten lanceren. Toch zijn lang niet alle vergaderingen even effectief. Zorg er daarom voor dat je vergaderingen vanaf nu in de juiste banen weet te leiden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van elektronische apparaten uit de ruimte (enkel stoorzenders!) en het kiezen van de juiste vergaderruimte zodat er beter geconcentreerd kan worden op de taak. Bovendien is het slim om alle genodigden van tevoren in te lichten over de vergadering en de vraagstukken die behandeld gaan worden. Zo kunnen zij al de nodige voorbereidingen treffen en is de kans op succes veel groter. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *