5 tips bij het importeren van een auto voor je onderneming

Published On 6 april 2022 | By Roeland van Poorten | Financieel, Overig

Wanneer je een auto voor je onderneming wil importeren is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle informatie over het voertuig en van de Nederlandse wetgeving met betrekking tot de import van auto’s. Hier volgen 5 tips waarop je moet letten als je niet voor verrassingen wil komen te staan. Het importeren van een auto voor je onderneming is een grote investering, dus je wilt dat het proces goed verloopt. Lees door om meer te leren over hoe je daarvoor zorgt.

Vraag naar de juiste papieren

Het papierwerk bij het importeren van een auto kan veel zijn. Er zijn export- en importpapieren die in orde moeten zijn, evenals invoerrechten en belastingen die betaald moeten worden. Het is uiteraard belangrijk dat het chassisnummer op het kentekenbewijs overeenkomt met het chassisnummer in het voertuig. Het is aan te raden een deskundige in te huren voor hulp.

Maak een goede berekening

Je zou kunnen veronderstellen dat het goedkoper is om een auto te importeren. Amerikaanse en Aziatische auto’s worden overal gereden, en het is de moeite waard om online de prijzen te vergelijken, evenals de kosten van het importeren van het voertuig.

Vraag om een overeenkomst

Iedereen kent de voordelen van het hebben van een getekende overeenkomst. Wanneer je een auto wil importeren moet je ook een overeenkomst aangaan met de exporteur. Wanneer je een overeenkomst hebt, weet je dat je er altijd op terug kunt vallen als na de verkoop iets mis is.

Bereken de BPM

Het is belangrijk dat je de BPM van tevoren berekent, zodat je bij aankomst van het voertuig in Nederland niet voor verrassingen komt te staan. De BPM mag je niet vergeten als je ervoor kiest om een auto te importeren. De berekening van de BPM is heel ingewikkeld en is afhankelijk van de waarde van het voertuig. Omdat het zo ingewikkeld is en meerdere factoren bevat, hebben veel importbedrijven hun eigen BPM-calculator ontwikkelt. Maak gebruik van een online BPM-calculator, zodat je een schatting kan maken. Je hoeft alleen maar de gevraagde informatie in te vullen en de informatie rolt er zo uit!

Vraag professionele hulp

Een auto importeren vergt veel meer dan bovenstaande genoemde tips. Als je niet belazerd wil worden is het goed dat je professionele assistentie vraagt. Je wordt vanaf het begin begeleid en geadviseerd! Naast het berekenen van de BPM, moet je ook weten hoe je de vracht zal regelen, en ook de keuring. Let er ook op dat je geen schadevoertuig koopt, want daaraan zijn veel meer regels verbonden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *