Tuininspiratie voor klanten

3 Goede tuinontwerpen waarmee je indruk maakt op je klanten!

Published On 5 februari 2020 | By Nathalie Brouwers | Bedrijf Laten Groeien

Het maakt niet uit of het gaat om een grote of een kleine tuin, smal balkon of een enorm dakterras: met een mooi tuinontwerp maak je altijd indruk op je klanten. Je helpt ze om jouw visie op hun tuin voor hen beeldend te maken. Daarnaast voorkom je vaak gedoe achteraf, omdat je vooraf al hebt laten zien wat het eindresultaat gaat zijn. Speciaal voor jou hebben wij 3 tuinontwerpen op een rij gezet waarmee je indruk op je klanten kunt maken.

Vooraf praat je natuurlijk goed met je klanten wat zijn of haar wensen zijn voor de tuin. Je weet al wat de tuintrends voor 2020 zijn, maar stel je klanten ook vragen: willen ze veel planten of juist weinig? En hoe staat de zon op hun huis?  

Strakke lijnen

Een moderne tuin heeft veel strakke lijnen. Houd daar rekening mee. Het betekent niet meteen dat je alleen maar in lijnen moet denken, want dat maakt het saai. Probeer verschillende plekjes te creëren, hierdoor blijft de moderne tuin wel warmte en gezelligheid uitstralen. Een moderne tuin moet namelijk niet afstandelijk worden. Zorg bijvoorbeeld voor een zitje in de hoek. Dankzij de vierkante vorm blijft dit modern, maar met de verschillende elementen – die in het vierkant passen – is het een leuke loungehoek waar je graag wilt zitten.

Bomen op een rij

Naast de strakke lijnen moet je de beplanting niet vergeten. Als je bomen plaatst, zet deze dan op een rij. Zo behoud je de strakke vormen, maar kleur je de tuin mooi groen. Plaats hieronder spotjes, zodat de bomen ook goed uitgelicht worden in het donker. Ook de boomverzorging is belangrijk. Voor een klant is dat handig om vooraf te weten, zodat zij ook weten hoe ze goed voor de boom kunnen zorgen en hebben zij er zo lang mogelijk profijt van.

Kleurrijke bloembakken

Modern en kleurrijk gaan prima samen. Door bloembakken te plaatsen behoud je de strakke vormen. Ga voor verschillende groottes en hoogtes zodat het niet saai wordt. Plaats allerlei bloemen in verschillende kleuren. Kijk goed naar de seizoenen waarin de bloemen bloeien, zodat je idealiter het gehele jaar door bloemen hebt die in bloei zijn.

En nu kun je aan de slag gaan! Met deze tuinontwerpen maak je een onvergetelijke indruk op je klanten. Wil je nog meer doen om je klanten blij te maken? Lees dan deze 4 tips om je klanten tevreden te houden.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *