auto importeren

Ondernemer, importeer je auto uit het buitenland!

Published On 15 december 2016 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Na jarenlang hard werken als ondernemer, kun je eindelijk jouw droomauto kopen! Eindelijk kun je het leasen van auto’s achter je laten en tegen een aantrekkelijke prijs, een mooie nieuwe BMW, Audi of Mercedes kan aanschaffen. Heb je er wellicht weleens aan gedacht om een nieuwe auto uit Duitsland te halen? Een Duitse auto importeren levert je namelijk diverse voordelen op. In dit artikel kun je de belangrijkste punten rondom het importeren van een auto lezen.

Waarom een auto importeren uit het buitenland?

Een auto importeren uit het buitenland is gunstig voor jou als ondernemer. Dit omdat je vaak fors minder geld betaalt voor een auto. Als je op zoek bent naar een mooie Audi, Volkswagen, Mercedes of BMW, dan kun je in het buitenland uitstekend slagen. Zeker als je een auto uit Duitsland laat importeren. Zelfs bij het importeren van tweedehands auto’s waarbij de prijs bijvoorbeeld €15.000 is, kan dit al snel een voordeel opleveren van 1000 euro.

De voordelen van auto import uit Duitsland

Het importeren van een auto uit Duitsland is gunstig om meerdere redenen:

 • Een gunstige berekening van de rest (BPM)
 • Een ruim aanbod nieuwe en tweedehands luxe auto’s
 • Auto’s uit Duitsland zijn veelal standaard rijk uitgerust, terwijl je in Nederland volop betaalt voor deze extra opties
 • In Duitsland staan veelal relatief jonge auto’s te koop
 • In Duitsland worden auto’s beter onderhouden dan in Nederland. Een tweedehands auto uit Duitsland is dan ook meestal in een veel betere staat dan wij in Nederland gewend zijn van een tweedehands auto.

Auto importeren uit het buitenland? Laat je helpen!

Een auto vanuit het buitenland naar Nederland halen is een complex gebeuren. Er komen allerlei zaken om de hoek kijken die je goed dient te regelen. De verantwoordelijkheid voor de BMP berekening is voor jezelf. Ook dien je een RDW registratie te regelen, een Nederlands kenteken aan te vragen en is het noodzakelijk BMP aangifte te doen bij de douane. Voor dit soort zaken kun jij je daarom altijd laten bijstaan door een expert.

Ben je toe aan een nieuwe bedrijfswagen en wil je optimaal profiteren van een auto importeren uit het buitenland? Ga dan vandaag nog op zoek naar een auto die aan al je wensen voldoet. Ongetwijfeld vind je een auto die bij je past en waaraan je een langere periode volop plezier beleeft.

Waarom nog langer wachten met het importeren van een auto uit Duitsland? Succes met het vinden en vervoeren van jouw auto!

Deel dit artikel op social media!

2 Responses to Ondernemer, importeer je auto uit het buitenland!

 1. XRAY says:

  Leuk artikelen, ik wil zelf ook een auto importeren uit Duitsland.
  Korte en handige uitleg die je hebt geschreven.

  Groetjes,
  Robert

 2. Xray says:

  Interessant artikel. Het importeren van een auto uit het buitenland kent inderdaad vele voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *