Eigen onderneming starten? Dit wordt vaak vergeten

Published On 31 maart 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Starten

Een onderneming starten is niet zomaar iets. Naast dat het veel geld en tijd vergt, is het ook belangrijk om over voldoende motivatie en doorzettingsvermogen te beschikken. Net als met bijna alles in het leven, zal het ondernemen ups en downs kennen. Daarom is het belangrijk om niet direct op te geven als het iets minder gaat. Je wil immers op de lange termijn winst maken. 

Als je onderneming eenmaal wat begint te lopen, komen er steeds meer zaken bij kijken. Wellicht is het niet meer mogelijk om alles zelf in handen te houden omdat je hier de tijd niet meer voor hebt. Een logische volgende stap zou zijn het aannemen van personeel. In dit artikel gaan we dieper in op zaken die vaak worden vergeten bij het starten van een onderneming. Lees snel verder zodat je goed voorbereid bent!

Financiering

Bij elke onderneming is het van belang om de financiering goed op orde te hebben. Niet alleen voor bijvoorbeeld de belastingdienst, maar ook voor jezelf is dit van belang. Zo weet je precies wat er speelt en waardoor de omzet bijvoorbeeld een maand lager is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat sommige klanten laat of niet betalen. Als je dit goed in kaart hebt, kun je hier tijdig op inspelen en een incasso inschakelen. Met een goed credit managementwordt dit zoveel mogelijk voorkomen. Financiering dat altijd up-to-date en overzichtelijk in te zien is, mag dus niet ontbreken in jouw onderneming.

(online)Marketing

Marketing is voor elk bedrijf belangrijk. Dit begint al bij de start van je onderneming en vaak daarvoor zelfs al. Door tegen andere mensen te vertellen dat jij een onderneming gaat starten, ben je al met marketing bezig. Marketing kan worden onderverdeeld in twee vormen: offline marketing en online marketing.

Offline marketing

Tegenwoordig wordt online marketing steeds belangrijker in veel branches, maar dit betekent niet dat offline marketing niet belangrijk meer is. Onder offline marketing vallen onder andere televisiereclames en reclamefolders. Nog steeds worden deze twee offline marketing kanalen gezien als goed werkende methoden.

Online marketing

Vaak wordt er bij online marketing gedacht aan een eigen website. Dat is ook wel het belangrijkste aan online marketing. Maar ook reclame op het internet speelt een steeds belangrijkere rol. Net als in een krant, is het mogelijk om reclame uitingen te plaatsen op andere websites. Een andere opkomende vorm van online marketing is social media. Met behulp van influencers kunnen er veel verkopen gerealiseerd worden. Uiteraard is het wel altijd afhankelijk van de branche wat mogelijk is en wat echt werkt. 

Investering

Dat een onderneming starten veel tijd en geduld vergt, is geen geheim. Maar voornamelijk in het begin kost het ook veel geld. Je zult een bepaald bedrag moeten investeren in je onderneming om van start te kunnen gaan. De hoogte van dit bedrag is ook weer afhankelijk van de branche. Wanneer je een nagelsalon wil starten, moet je alle benodigdheden aanschaffen. Wanneer je copywriter wil worden, zijn misschien enkel een aantal tools voldoende om de dienst goed uit te kunnen voeren.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *