Meer productiviteit met de juiste kantoorinrichting

Published On 6 april 2021 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Wanneer u toe bent aan de inrichting van een kantoor, of dat ter vervanging is of helemaal nieuw in te vullen, dan is het juiste moment aangebroken om niet alleen naar het uiterlijk of puur de functionaliteit te kijken van de uit te zoeken kantoorinrichting. Natuurlijk is een oogstrelend product prettig en sfeer verhogend, maar wie zegt dat dit niet samengaat met ergonomisch verantwoord en een akoestische prettige ervaring? De juiste kantoorinrichting, die voldoet aan de wettelijke eisen en voorwaarden, werkt mee aan het welzijn en een hogere productiviteit. 

Goede ergonomie verhoogd productiviteit

Het is een feit, wanneer een werkplek met ergonomisch goede meubelen ingericht is zorgt dat voor vermindering van lichamelijke klachten. Het stimuleert bovendien de concentratie waardoor productiviteit toeneemt. Een duidelijk geval van een win-win situatie. Het nieuwe werken vraagt diverse aanpassingen die afhankelijk zijn van het type werkplek dat gecreëerd moet worden. Aan u de taak om vast te stellen welk type kantoorinrichting u wenst, voor welk type werkplek. Gaat het om een vaste of mobiele, misschien een flexibele werkplek of zelfs een werkplek thuis. Er is een scala aan systemen die specifiek toepasbaar zijn in deze situaties en een goede ergonomie waarborgen. U kunt kiezen uit een breed aanbod kantoormeubelen en ergonomisch verantwoorde bureaustoelen. Deze stoelen zijn zo ontworpen dat ze meebewegen met het lichaam maar tegelijkertijd voldoende steun bieden op die plekken waar het nodig is. 

Akoestiek in een kantoor

De akoestiek mag bij een kantoorinrichting zeker niet vergeten worden. Geluidsoverlast zorgt voor concentratieverlies, soms irritatie en kan op de langere termijn zelfs echte klachten veroorzaken. Dat is jammer want met een goede akoestiek wordt de concentratie verbeterd wat ook te zien is aan, opnieuw, de productiviteit. Geluid gaat rond wanneer het niet opgevangen wordt door materialen die het effectief dempen. Het kunnen simpele oplossingen zijn als panelen aan de muur of het plafond, materiaal waarmee de scheidingswand tussen werkplekken is bekleed, het zogenaamde schaamschot of zelfs een echte belcel waarbij je als het ware in een soort cocon zit. Verbeterde akoestiek kan ook gezocht worden in de bekleding van een plantenbak of plantenpot waarbij de planten zelf ook als geluidsdemper functioneren. Om de kantoorinrichting optimaal te krijgen zijn er veel slimme en bijzonder functionele oplossingen mogelijk. Het akoestische materiaal is vrij van stofvorming en chemische bindmiddelen waardoor allergieën ondervangen worden. Ook is het materiaal milieuvriendelijk door de CO2 vrije productie. Hoeveel akoestische toepassingen verwerkt moeten worden in de kantoorinrichting is afhankelijk van het aantal vierkante meters. Zeker bij kantoortuinen is het verbeteren van akoestiek een praktische maar op den duur ook meer dan rendabele oplossing voor geluidsoverlast.

Stijl en functionaliteit

EM kantoorinrichting heeft zich toegelegd op het samenstellen van kantoorinrichting die maximaal comfort biedt en tegelijkertijd door hun vormgeving, materiaalgebruik en kleurstelling een prettige sfeer creëren waardoor een werkplek toegevoegde waarde krijgt. Ontspannen werken met comfort voor lichaam en geest is een positieve situatie die zich niet alleen in toenemend rendement en vermindert ziekteverzuim vertaald, het onderstreept ook betrokkenheid.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *