zakelijk bellen

Zakelijk bellen: vaste lijn vs. mobiele telefonie

Published On 3 oktober 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Als ondernemer zal je regelmatig zakelijke gesprekken voeren met zakenpartners. Denk bijvoorbeeld aan het overleg wat over de staat van een opdracht gevoerd moet worden, een telefoontje om te informeren wanneer je een bestelling kunt verwachten, enzovoorts. Op het gebied van zakelijke telefonie worden verschillende mogelijkheden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een vaste lijn en mobiele telefonie. Het kan verstandig zijn om de verschillen tussen beide mogelijkheden vooraf voor jezelf op een rijtje te zetten. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken!

Voordelen van een vaste lijn op kantoor

Een van de voornaamste voordelen van een vaste lijn op kantoor, is dat dit volgens ondernemers professioneler overkomt dan een 06-nummer. Toch hoeft dit geen reden te zijn om voor een vaste lijn te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een mobiele telefoon kan worden doorgeschakeld vanuit een centrale. Je mobiele nummer wordt hierbij aan een extern nummer gekoppeld. Het lijkt zo, alsof zakenpartners naar een vaste lijn bellen. Ook een voordeel van een vast telefoonnummer is, is dat je makkelijker gevonden wordt omdat een vast telefoonnummer vaker in de telefoongids wordt gezet.

Ook de betrouwbaarheid van een vaste lijn kan een reden zijn om voor deze optie te kiezen, boven mobiele telefonie. Met een vaste lijn zal je immers altijd bereik hebben, ook wanneer de stroom uitvalt, iets wat bij mobiele telefonie helaas niet altijd vanzelfsprekend is. Het is fijn om zakelijk contact en privé gescheiden te houden. Dit kun je doen door middel van een vaste lijn waar je alleen je zakelijke contacten mee benaderd en een mobiele telefoon voor privé contacten. Soms kan je batterij van je mobiele telefoon snel leeg zijn net wanneer je een belangrijk gesprek wil voeren. Met een vaste lijn heb je het voordeel dat je alleen de telefoon gebruikt voor zakelijke gesprekken waardoor hij minder snel leeg is.

Mobiele telefonie geeft je meer vrijheid

Een van de redenen om voor mobiele telefonie te kiezen is de mobiliteit die het je biedt. Je hoeft niet langer op een kantoorplek te zitten om te kunnen bellen. Zeker nu steeds meer bedrijven geen vaste werkplek hebben, kan dit een voordeel zijn. Mocht je voor mobiele telefonie kiezen, dan is een prepaid simkaart het overwegen waard, als je deze alleen gebruikt om te telefoneren. Mocht je ook mobiele data willen gebruiken, dan is een sim only bundel vaak verstandiger.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *