microsoft office training

3 redenen waarom jij met Microsoft Office moet kunnen werken

Published On 22 augustus 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

De computer is niet meer weg te denken van de werkvloer. Het loont dan ook om goed op de hoogte te blijven van de verschillende softwarepakketten die hiervoor gebruikt worden. In veel bedrijven is het Microsoft Office-pakket de standaard. Dit biedt een hoop mogelijkheden om efficiënter te werken, en beter samen te werken met collega’s of met externe partijen. Iedereen kent Microsoft Word en Excel. Maar in het Office 365-pakket zitten nog veel meer functionaliteiten verstopt. Wil je weten waarom jij met Microsoft Office moet kunnen werken? Hier lees je de drie belangrijkste voordelen van dit populaire softwarepakket. Dat heeft ook voor jou grote voordelen.

#1: Werken kan altijd en overal

Ben je vaak op reis voor je werk? Werk je veel thuis, of wil je in het weekend ook door kunnen werken? Met Microsoft Office heb je alleen een internetverbinding nodig om aan de slag te gaan. Door in te loggen kun je, bijvoorbeeld op je werksmartphone, altijd en overal werken.

Je hebt met Microsoft Office niet alleen overal en altijd toegang tot belangrijke documenten, maar ook tot je agenda – en tot je collega’s zelf. Het is erg gemakkelijk om agenda’s op elkaar af te stemmen en om vergaderingen in te plannen.

#2: Microsoft Teams

Microsoft Office is onlangs uitgebreid met Microsoft Teams. Deze app maakt het heel gemakkelijk om samen te werken met collega’s binnen Office 365. Je kunt makkelijk zien wie er bereikbaar is, en chatten, bellen en video-gesprekken voeren. Ook bestanden delen is met Teams erg eenvoudig geworden.

Door met Microsoft Teams te werken wordt de communicatie intern gestroomlijnd. Maar je kunt de software ook gebruiken om te communiceren met externe partijen. De communicatie met bijvoorbeeld zzp’ers wordt daardoor veel eenvoudiger.

#3: Makkelijk werken dankzij kunstmatige intelligentie

Microsoft Office 365 is erg gebruiksvriendelijk, en werkt er hard aan om dat te verbeteren. Een van de grootste ontwikkelingen is het inzetten van kunstmatige intelligentie. Daarmee maakt Microsoft Office het gebruik nog eenvoudiger. Zo leert de computer van je zoekresultaten, en geeft hij zoveel mogelijk resultaten weer op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Daarmee wordt het vinden van bestanden steeds sneller.

Leer met Microsoft Office werken

Wil jij ook profiteren van de voordelen van het Microsoft Office-pakket? Met deze software maak je het werkzame leven makkelijker én efficiënter. Wie niet zo erg bekend is met computers, maar wel wil profiteren van deze voordelen? Volg dan deze tips op, of kies ervoor om een speciale Microsoft training volgen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *