voordelen en nadelen dropshipping

De voordelen en nadelen van dropshipping

Published On 4 augustus 2022 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien, Marketing

Wil je gaan beginnen met dropshipping? Dan is het goed om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen.  De voordelen zijn dat je overal ter wereld kunt werken vanachter je computer. Daarnaast heb je geen opslagruimte nodig omdat je niet werkt met voorraad. Dit scheelt enorm in de kosten. Maar hoe werkt dropshipping dan? Bij dropshipping biedt je producten aan in jouw webshop die je van een leverancier koopt. Die leverancier stuurt deze producten vervolgens op naar degene die het product heeft gekocht. Doordat jij zelf de prijs iets verhoogt verdien jij er dus geld aan. Het grootste voordeel van dropshipping is dan ook dat je relatief weinig handelingen hoeft te doen. Hieronder meer over de voor- en nadelen van dropshipping.

Maar wat zijn dan de nadelen?

De opstart van een dropshipping zijn eenvoudig, je hebt je website, je maakt goede afspraken met de leverancier en je kunt aan de slag gaan. Zorg ervoor dat je écht goede afspraken maakt en dat je jouw leveranciers vertrouwd. Wanneer pakketten niet worden verzonden of de verkeerde pakketten worden verzonden naar jouw koper, dan ben jij verantwoordelijk. Ook pakketten die beschadigd aankomen bij het vervoeren komen voor jouw rekening. Zorg dus voor een goede klantenservice zodat mensen met vragen of klachten bij jou terecht kunnen.

Concurrentie kan roet in het eten gooien

Door de groei van het aantal dropshipping bedrijven is er ook de nodige concurrentie. Zo kan dezelfde leverancier bijvoorbeeld ook leveren aan iemand anders die zijn producten veel goedkoper aanbiedt. Hierdoor kun jij dus de boot missen. Kijk reëel naar de prijzen en zorg door middel van een goede website, een goede advertentie en goede reviews dat klanten het product bij jou gaan kopen. 

Hoe kun je concurrentie voor zijn?

Door gebruik te maken van e-pickr kun je overzichtelijk in kaart brengen wat jouw klanten willen kopen en kun je de markt vergelijken. Op die manier kun je altijd een stapje voor zijn om zo winst te behalen. Heb je nog geen website en weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je dat allemaal regelen bij e-picker. Binnen de kortste keren heb jij jouw eigen webshop online staan en kun je beginnen met dropshippen. Wanneer je al een webshop hebt zal je merken dat door gebruik te maken van e-picker de omzet omhoog schiet.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *