Slim ondernemen: 3 basics die je op orde moet hebben

Published On 21 juli 2022 | By Nathalie Brouwers | Bedrijf Laten Groeien, Bedrijf Starten

Of je nou net een nieuwe onderneming hebt, of dat je jouw bestaande bedrijf een zetje in de goede richting wil geven, als ondernemer heb je het altijd druk met jouw onderneming. Er zijn veel dingen waar je aan moet denken. Bovendien leven we in een maatschappij waar veel concurrentie is. Als ondernemer moet je dus hard je best doen om van jouw bedrijf een groot succes te maken. Slim ondernemen is daarom zeker mogelijk. Om je op weg te helpen zetten we 3 basics voor je op een rijtje die je zeker goed op orde moet hebben.

Zorg dat je de veiligheid op orde hebt

De veiligheid binnen je bedrijf is enorm belangrijk. Niet alleen heb je als werkgever een zorgplicht, ook willen werknemers natuurlijk niet werken bij een bedrijf dat de veiligheid niet op orde heeft. Als werkgever wil je uiteraard een veilige werkplek kunnen garanderen, zowel voor jezelf als voor je werknemers. De veiligheid van je bedrijf bestaat uit verschillende onderdelen. Laat bijvoorbeeld een risico inventarisatie uitvoeren, zodat je alle gevaren in beeld hebt. Ook een bhv cursus organiseren is een goed idee. Er moeten altijd voldoende bhv’ers aanwezig zijn, dus meerdere mensen zullen bedrijfshulpverlener moeten worden. 

Schakel hulp in waar nodig

Als ondernemer heb je jouw eigen specialismen. Dat is hartstikke fijn, maar dat betekent ook dat er taken zijn die je wat minder goed liggen. Op tijd hulp inschakelen is daarom verstandig. Zo verlies jij weinig tijd aan dingen waar je minder goed in bent en blijft de kwaliteit gegarandeerd. Twijfel je over welke kant je op moet met je bedrijf of wil je groeien, maar lukt dat niet? Dan is investeren in een goede business coach slim. Deze coach adviseert en motiveert je. Zo kom je sneller waar je wilt zijn met je bedrijf.

Wees voorbereid op de toekomst

We leven in een snel veranderende wereld. Jouw bedrijf moet daarom flexibel met deze veranderingen mee veranderen. Dat betekent dat je je op verschillende aspecten flexibel moet instellen. Zo is hybride werken voor veel bedrijven de toekomst. Werknemers waarderen het enorm als je op dit soort gebieden met ze meedenkt. Zo behoud je eenvoudiger je goede krachten. Met de krapte op de arbeidsmarkt is dat ontzettend belangrijk. Luister naar de feedback van je medewerkers en speel zoveel mogelijk in op trends, zonder dat je de authenticiteit van je bedrijf uit het oog verliest.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *