verandermanagement succesvol toepassen

Verandermanagement succesvol toepassen; zo doe je dat!

Published On 4 juni 2019 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Hoe gaat het met jouw bedrijf? Loopt alles op rolletjes of is het tijd om in actie te komen zodat je de toekomst met een gerust hart tegemoet kunt treden? Als jij het kantoor van de toekomst wil worden of als je bedrijf gewoon uit pure noodzaak veranderd moet worden, is het tijd voor verandermanagement. Het is tijd om je bedrijf op cruciale onderdelen aan te pakken en zo klaar te stomen voor wat gaat komen. Er zijn zeven belangrijke verandermanagement principes, maar je wilt natuurlijk vooral weten hoe je verandermanagement zelf succesvol toepast in de praktijk. Hier lees je er alles over.

Mindset

Het allerbelangrijkste bij veranderingen binnen je bedrijf is de mindset. Allereerst natuurlijk je eigen mindset, die moet gefocust zijn om veranderingen te bewerkstelligen. Hou altijd het beeld voor ogen van je ideale bedrijf. Hoe ziet de situatie van jouw dromen eruit? Dat is de situatie waar je naartoe wilt werken. Heb je personeel in dienst, dan is het natuurlijk ook belangrijk om hun mindset te veranderen. Veel mensen hebben moeite met dingen die anders worden, maar als ze het belang van zaken inzien en weten waar ze het voor doen, zul je merken dat ook je werknemers zin hebben om aan de slag te gaan.

Pick your battles

Natuurlijk zou je het liefst alles wat je tegenkomt gelijk aanpakken, maar misschien moet je iets realistischer zijn. Kies twee grote doelen die je absoluut binnen nu en een halfjaar aangepakt wilt hebben en neem daarnaast drie of vijf onderwerpen waar je meer mee bezig wilt zijn, maar die nog niet bovenaan het lijstje hoeven te staan. Je zult zien dat door de focus op wat écht belangrijk is, het werken aan veranderingen een stuk makkelijker gaat. Daarnaast werkt het goed om een einddatum aan je doel te verbinden, omdat dat je gemotiveerd houdt om veranderingen écht in gang te zetten.

Houd vertrouwen

Misschien vind je het veranderproces best moeilijk of kom je ingewikkelde tegenslagen tegen. Dat is niet erg, het hoort erbij. Maar laat je er niet door uit het veld slaan. Dingen veranderen gaat nooit vanzelf, je zult op tegenstand van medewerkers stuiten, last krijgen van regels of protocollen en wellicht zul je klanten verliezen die de veranderingen niet zien zitten. Maar onthoud dan dat een deur die wordt gesloten ook betekent dat er ergens anders een deur weer zal openen.

Houd vertrouwen in het ideaalplaatje dat je voor ogen hebt en ga ervoor. Ook jouw bedrijf kan veranderingen aan. Op naar een mooie toekomst!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *