3 items om de hete zomer op kantoor door te komen

Published On 25 juni 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Steeds vaker hebben we in Nederland warme zomers. De afgelopen decennia zijn er zelfs 10 zomerse dagen bij gekomen als gevolg van klimaatverandering. Een zomerse dag is een dag waarop het meer dan 25 graden is. De temperatuur loopt dan op veel kantoren hoog op, zeker als de airconditioning hapert of er geen ramen open kunnen wordt het erg warm. Met deze 3 items kom je de hete zomer op kantoor door en houd je de productiviteit hoog.

Verkoelende zomer op kantoor: deel bidons met water uit

Voldoende water drinken is essentieel voor het lichaam bij warmte en ook werkt het verkoelend. Laat bidons bedrukken met je bedrijfslogo en deel deze uit aan je personeel. Dit is niet alleen een leuk extraatje en een attent gebaar, maar zorgt er ook voor dat je medewerkers niet vergeten om genoeg te drinken. Koffie droogt alleen maar uit, dus het is beter om dit even te laten staan. Warme drankjes zoals kruidenthee kunnen er ook voor zorgen dat iedereen koel blijft. Door een warm drankje te drinken geven de receptoren in de mond en keel namelijk een signaal af waardoor je gaat zweten, een manier van het lichaam om zelf af te koelen.

Airconditioning voor de zomer op kantoor

Als je nog geen airco hebt op kantoor valt het aan te raden om deze aan te schaffen. Het KNMI verwacht namelijk dat onze zomers in de toekomst alleen nog maar warmer worden en langer gaan duren. Kantoren met een airconditioning zijn een stuk koeler. Daarnaast zijn er ook airco’s die de lucht direct filteren, waardoor je medewerkers minder snel last krijgen van klachten als hoofdpijn en verminderde concentratie. Heb je wel een airconditioning op kantoor maar werkt deze niet altijd zoals je zou willen? Zorg er dan voor dat je de airco goed schoon houdt. Een vervuilde airconditioning kan een stuk minder hard koelen.

Zomer op kantoor met fruit op tafel

Tijdens warmte is het beter om veel fruit en groente te eten in plaats van proteïnerijke en zware maaltijden. Vul de koelkast met waterrijk fruit zoals watermeloen, zet een grote fruitschaal neer met fruit van de zaak en zorg voor verse tomaten en komkommer bij de lunch. Gooi de vriezer vol met ijsjes zodat iedereen een momentje van verkoeling kan pakken als dat nodig is. Als je vaak met je medewerkers ergens gaat lunchen is het prettig om op een heet moment het kantoor te verlaten en gezellig ergens te gaan lunchen in een schaduwrijke tuin of onder de parasol. Hierna is iedereen weer helemaal opgeladen en kunnen jij en je medewerkers er nog even tegenaan.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *