Plan vissen als bedrijfsuitje

Bedrijfsuitje plannen? Ga samen vissen!

Published On 16 september 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Een bedrijfsuitje is de ultieme gelegenheid voor teambuilding. Tijdens een leuke activiteit leren collega’s elkaar op een ongedwongen manier beter kennen: goed voor de samenwerking en voor een ontspannen sfeer op de werkvloer. Bovendien is het een mooie beloning voor de inzet van jouw gewaardeerde medewerkers. Weet je niet wat voor activiteit je moet plannen? Als er voornamelijk mannen in het bedrijf werken, dan is vissen een leuke en originele invulling van het bedrijfsuitje. Wij geven je vijf redenen waarom.

1. Vissen is sociaal

Hangen de hengels eenmaal in het water, dan is het ‘t grootste deel van de tijd wachten tot er gehapt wordt. Ondertussen kunnen collega’s ongestoord kletsen, wellicht over dingen die ze normaal niet snel bespreken. Dat versterkt de band. Wie weet ontstaan er ook wel nieuwe ideeën, die kunnen bijdragen aan de groei van de organisatie. Bovendien is tijdens een paar uurtjes vissen iedereen gelijk, want de directeur doet hetzelfde als ieder ander, en dat bevordert de teamspirit.

2. Vissen is tot rust komen

Doordeweeks werken ze hard, dus wat ontspanning hebben je werknemers wel verdiend. Tijd om even niet denken aan de taken die op het werk op ze liggen te wachten of aan de perikelen thuis, maar om zowel het hoofd als het lijf wat rust te gunnen. Daar aan de waterkant is het heerlijk genieten van de stilte van de natuur (telefoons uit!), van de beestjes rondom en van het staren naar je dobber – met een therapeutisch effect als bonus.

3. Vissen is leuk

Bovenal is vissen natuurlijk gewoon leuk. Samen vissen is samen ontspannen, praten en lachen. Geniet van wat lekkers te eten en drinken terwijl je wacht tot er iets bijt. En was het niet jouw geluksdag, dan was het in elk geval gezellig en heb je er een mooie anekdote bij. De juiste visspullen kunnen wel bijdragen aan je succes, dus zorg dat je deze van tevoren aanschaft in een hengelsport webshop. Zo heeft iedereen ook een tastbare herinnering om mee naar huis te nemen.

4. Vissen is scoren

Mannen zijn van oorsprong jagers, daarom houden ze waarschijnlijk zo van vissen. Vandaag de dag hoef je natuurlijk niet per se een vis mee naar huis te nemen voor het avondeten, je kunt hem ook weer teruggooien. Maar alleen al het aan de haak slaan van een vis levert energie op en dat is indirect weer goed voor het bedrijf. Voor de beste resultaten lees je eerst hoe je het best kunt vissen.

5. Vissen is gezond

Gezonde werknemers = een gezonde organisatie. Vissen lijkt voor velen een luie sport. Maar je blijft toch nog wel een beetje actief door de juiste plekjes te zoeken, het aas aan de hengel te maken en de vis binnen te halen (als je geluk hebt). En uiteraard doe je vissen in de natuur, waar je heerlijk frisse lucht kunt opsnuiven en vitamine D kunt aanmaken.

Toch nog even verder zoeken? Bekijk hier drie andere bedrijfsuitjes speciaal voor mannen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *