personeel werven uitbesteden

Personeel werven: zelf beheren of uitbesteden?

Published On 10 december 2020 | By Roeland van Poorten | Personeel

Personeel werven wordt vaak onderschat: in veel ondernemingen wordt het werven van personeel namelijk uitgevoerd als extra taak naast de dagelijkse werkzaamheden. Kleine bedrijven beschikken bijvoorbeeld niet over een HR-afdeling, waardoor de taak van personeelswerving in de meeste gevallen zelfs wordt opgenomen door de leidinggevende van de afdeling die om personeel verlegen zit. Hoewel dit goedkoper is dan het uitbesteden van personeelswerving, zitten er ook een aantal nadelen aan. Heeft de persoon die het werven van personeel op zich neemt bijvoorbeeld wel voldoende kennis van zaken? En werf jij als bedrijf op die manier het juiste personeel?

Personeel werven: een onderschatte taak

Er wordt wel gezegd dat de kwaliteit van jouw product of dienst zo goed is als de mensen die je in dienst hebt. Het juiste personeel is dus ontzettend belangrijk voor jouw bedrijf. Maar hoe serieus neem jij als onderneming het werven van personeel eigenlijk? Heeft jouw bedrijf een HR-afdeling of een opgeleid personeelswerver in dienst of is het werven van personeel de taak van een leidinggevende die dit naast zijn normale werkzaamheden moet doen?

De kwaliteit van de werving van het personeel bepaalt in de meeste gevallen de kwaliteit van de aangetrokken werknemer. Kies je ervoor om personeel in eigen beheer te werven maar heb je hier niet de juiste kennis voor in huis? Dan kun je lang bezig zijn met het aantrekken van ongeschikte werknemers. Daarentegen verdien je een investering in het uitbesteden van de personeelswerving eenvoudig terug in het aantrekken van kwalitatief goed en betrouwbaar personeel. Of je er nu voor kiest om het werven van personeel zelf te beheren of dit wilt uitbesteden: maak gebruik van professionele kennis. Dit gaat je zeker helpen bij het aantrekken van het juiste personeel.

Lokaal ondernemen met personeel uit de omgeving

Wil jij met jouw onderneming vooral lokaal ondernemen of zoeken jullie seizoensgebonden personeel? Dan kan het lonen om ook op lokale basis personeel te werven. Het werven van personeel in de buurt lijkt soms lastig, zeker als je hiervoor nog niet het juiste netwerk hebt opgebouwd. Gelukkig zijn er in iedere regio wel uitzendbureaus te vinden die zich specialiseren in het werven van personeel uit een bepaalde omgeving en hiervoor al een breed netwerk hebben opgebouwd. Zo kun je als werkgever online jouw vacature plaatsen binnen een bepaald gebied. Deze websites zijn een voorbeeld van uitzendbureaus waar je enkel vacatures in Roosendaal, vacatures in Dordrecht of vacatures in Sliedrecht kunt plaatsen om zo op lokale basis personeel te werven.

Hier lees je nog 4 tips voor het vinden van geschikt personeel voor jouw bedrijf.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *