Tips onvergetelijk bedrijfsfeest

Zo organiseer je een onvergetelijk bedrijfsfeest

Published On 15 oktober 2020 | By Roeland van Poorten | Personeel

Feestje? Er is altijd wel iets te vieren. Voor organisaties is het houden van een bedrijfsfeest dé manier om haar medewerkers welverdiende waardering te tonen, om hen te bedanken voor hun inzet en om behaalde successen te vieren. Bovendien zullen de banden tussen collega’s in de informele sfeer van een personeelsfeest worden versterkt. Ben je van plan een feest te organiseren, dan wil je daar uiteraard met een tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Complimentjes van collega’s zijn nooit mis… Hoe je het onvergetelijk kunt maken? Nou, zo!

Onvergetelijk bedrijfsfeest tip #1 – Een goede planning is het halve werk

Kies ruim van tevoren een datum uit en houd daarbij rekening met feestdagen en vakanties. Het zou zonde zijn als de helft niet kan komen wegens andere plannen. Om dat te voorkomen, verstuur je ook goed op tijd leuke uitnodigingen naar alle genodigden, die hen nieuwsgierig en enthousiast moeten maken. Dan kunnen alle medewerkers de datum van het bedrijfsfeest vrijhouden in hun agenda. Goed plannen heeft ook als voordeel dat je nog ruim kunt kiezen uit de beste locaties en activiteiten, voordat ze al volgeboekt zijn. Denk hierbij aan een boot, restaurant, buitenlocatie of speciale evenementenzaal.

Onvergetelijk bedrijfsfeest tip #2 – Plezier voor iedereen

Maak het personeel al een beetje warm door een tipje van de sluier op te lichten, maar niet alles te vertellen over het originele programma dat je bedacht hebt. Kies je voor een activiteit overdag of een avond met muziek op een unieke locatie? Voor welke invulling van het bedrijfsfeest je ook gaat, zorg dat het leuk is voor iedereen. Houd bijvoorbeeld rekening met speciale dieetwensen, toegankelijkheid voor mindervaliden en de eventuele komst van partners en kinderen. Bij het bedenken van het programma kun je jezelf tevens de vraag stellen waarom je dit bedrijfsfeest organiseert. Als je dit doel laat terugkomen in de dag of avond, laat dit meer indruk achter bij het personeel.

Onvergetelijk bedrijfsfeest tip #3 – Aantrekkelijke aankleding

Bij een feest hoort natuurlijk versiering. Heb je een ruimte afgehuurd, dan kun je deze in overleg met de verhuurder feestelijk aankleden. Zorg bijvoorbeeld voor gekleurde vlaggetjes, gouden ballonnen, lampionnen of andere decoraties: dit heeft enorm veel invloed op de sfeer. Ook leuk is om het personeel in specifieke kleding te laten komen, passend bij het thema dat je eventueel voor het feest hebt bedacht. Waar de versiering niet mag worden vergeten, is het drinken en eten – wel zo leuk om dat mooi te serveren, zodat jullie in stijl met elkaar kunnen proosten!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *