Drie dingen die je kan doen bij ongemotiveerde werknemers die je wilt houden

Published On 21 april 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Als jouw medewerkers altijd uitmuntend gepresteerd hebben en je hun meerwaarde niet meer kan missen, kan het de nodige stress opleveren wanneer zij later niet meer zo gemotiveerd zijn als voorheen. Voor veel ondernemers met een aantal mensen in loondienst is deze situatie herkenbaar. De vraag is dan natuurlijk ook: Hoe krijg ik hem of haar weer terug op het niveau waar hij of zij voorheen zat? Hieronder volgen drie manieren om jouw medewerkers weer optimaal te motiveren zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over hun mogelijke ontslag. Onderaan de streep zijn de werknemers van een organisatie van essentieel belang als het gaat over de inkomsten, en dus is het zeker de moeite waard om een stapje extra te zetten voor jouw toppertjes.

De beloning

Het is altijd wenselijk om mensen op de werkvloer te hebben die hier buiten de centjes om gewoon graag willen zijn. Het bevordert de sfeer binnen het team, en naar werk gaan is automatisch iets om naar uit te kijken. Echter, het kan altijd voorkomen dat werknemers motivatie verliezen, en de beloning ten opzichte van de werkzaamheden kan hierin een aanzienlijk verschil maken! Het is goed om je te verplaatsen in de schoenen van jouw werknemer. Zelf zouden we allemaal blij worden van een extra zakcentje, een paar dagen betaald vrij, of zelfs een permanente verhoging van de maandelijkse inkomsten. Bij je werknemers is dit niet anders. Zeker als dit gepaard gaat met een onderbouwing waarom hij of zij dit verdienen gaat het een blijk van waardering zijn, en reden om volgende week met meer motivatie op de werkvloer te staan.

De kwaliteit

Misschien speelt er wel meer dan ‘gewoon geen motivatie hebben’. Al vroeg in ons leven moeten we kiezen welk pad we inslaan waardoor het mogelijk is dat onze interesse in onze eerste carrière keuze met verloop van tijd wegvaagt. Als werkgever kan jij met het omscholen van jouw medewerkers hun motivatie voor werk nieuw leven inblazen, en daarbij kan desbetreffende medewerker gewoon voor jouw aan het werk blijven. En dit alles met 100% motivatie, zoals jij dat graag ziet. Als je hier meer informatie over zou willen lezen, dan kan je terecht op deontwikkelwijzer.nl

De reden

Uiteindelijk kan er van alles meespelen in de motivatie van je team. Als we iets niet weten kunnen we er niet naar handelen, alleen is het voor werknemers vaak een grote drempel om uit zichzelf naar hun leidinggevende te gaan. Voor regelmatig gesprekken op jouw initiatief met je medewerkers en laat ze zien dat je wil dat zij zich goed voelen. Zo komt er altijd aan het licht wat de oorzaak is!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *