zonnepanelen zakelijk

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen: wel of niet aantrekkelijk?

Published On 25 april 2022 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt dat je hiermee zakelijke doelstellingen kan behalen. Het is immers zo dat vele bedrijven in Nederland kiezen voor zonnepanelen. Deze duurzame vorm van energie opwekken levert immers een alternatieve vorm van energie op. Hierdoor zijn bedrijven niet meer enkel afhankelijk van stroom of gas. Daarnaast is er sprake van subsidie op zonnepanelen, waardoor de kosten voor het aanschaffen van zonnepanelen lager worden gemaakt. Steeds meer Nederlanders maken de keuze om zonnepanelen te plaatsen, waardoor het ook voor bedrijven aantrekkelijk kan zijn om deze keuze te maken. 

Kosten voor zonnepanelen

De kosten voor zonnepanelen kunnen verschillen en zijn afhankelijk van een aantal variabelen. Denk hierbij in eerste instantie aan de soort zonnepanelen die je aanschaft. Deze kosten zijn verschillend en afhankelijk van de kwaliteit zonnepanelen die je koopt. Daarnaast kunnen de kosten voor de zonnepanelen verschillen en afhankelijk zijn van de locatie waar de zonnepanelen geplaatst worden. Als je namelijk een oud dak hebt dan kunnen de kosten voor de zonnepanelen een stuk hoger liggen. Bij het totaalplaatje is het niet alleen belangrijk om te kijken naar de kosten, maar tevens naar de mogelijke opbrengst. Zodoende weet je of de zonnepanelen geschikt zijn voor bedrijven. 

Zonnepanelen voor bedrijven

Indien je een leidinggevende functie hebt binnen een bedrijf dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor zonnepanelen. Op deze manier zorg je er immers voor dat de energiekosten die je als bedrijf maakt lager zullen uitvallen. De energie die je met de zonnepanelen opwekt resulteert immers in een lagere energierekening. De zonnepanelen leveren tevens een alternatieve energie op waardoor je in staat zal zijn om meer dan stroom of energie te gebruiken. Jouw onderneming wordt duurzamer en je genereert extra inkomsten. Ten slotte vergroot de zonnepanelen de waarde van jouw bedrijfspand. 

Winst na aftrek van kosten

De kosten van zonnepanelen in 2022 kan je achterhalen en vervolgens bepalen wat de eventuele winst zal zijn die je kan behalen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Ten slotte is het belangrijk om je te verdiepen in de subsidie die je kan verkrijgen bij het kopen van zonnepanelen. De subsidie maakt het relatief makkelijk om winst te maken met het plaatsen van zonnepanelen. Deze subsidie krijg je van de overheid aangezien de Nederlandse staat bepaalde klimaatdoelen wenst te behalen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *