Inrichting bedrijfspand tips

Verhuizen naar een nieuw bedrijfspand? 3 tips voor een mooie inrichting

Published On 26 februari 2020 | By Nathalie Brouwers | Bedrijfspand

Gaat jouw bedrijf verhuizen naar een nieuw bedrijfspand? Bijvoorbeeld omdat jullie uit het oude pand zijn gegroeid en een grotere ruimte gaan betrekken? Of gaat jouw bedrijf misschien verhuizen naar een moderner gebouw of naar een monumentaal pand? Voorgenoemde redenen om te verhuizen bieden allen de ruimte voor een frisse inrichting van jouw nieuwe kantoor.  Onderstaande tips voor een mooie kantoorinrichting kun je vast en zeker gebruiken!

Nieuw bedrijfspand inrichting #1 – Begin bij het begin: een likje verf en een nieuwe vloer

Hoe ziet het nieuwe pand eruit? Begin zowel voor een nieuw gebouw als een bestaand pand bij de basis. Een kantoorruimte geef je vaak direct een andere sfeer als je een likje verf aanbrengt of een nieuwe vloer aanlegt. In plaats van de bestaande witte muren kies je voor een warme kleur die professionaliteit uitstraalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beige of zachtgrijs. Ligt er vloerbedekking in je nieuwe bedrijfspand? Vloerbedekking is lastig schoon te maken en niet echt meer van deze tijd. Kies liever voor een pvc-vloer of ga voor de klassieke uitstraling van een succesvolle onderneming en kies voor eiken vloeren in je nieuwe kantoor.

Nieuw bedrijfspand inrichting #2 – Verhoog de productiviteit doormiddel van comfortabele meubels

Bij een verhuizing is de kans groot dat je het oude meubilair vaarwel zegt. Vaak zijn kantoormeubelen goed gebruikt en aan vervanging toe. Bij het kiezen van een nieuw meubilair zijn drie factoren belangrijk, namelijk: grootte, comfort en uitstraling. Welke meubelen passen in de nieuwe ruimte? Hoeveel ruimte is nodig per werknemer? Staan er twee computers op één bureau en is daarbij een scheidingswand nodig of krijgt iedere werknemer zijn eigen bureau? Dit zijn de eerste vragen die worden gesteld bij het kiezen van nieuw meubilair. Maar heb je ook gedacht aan het comfort van de nieuwe meubels? Steeds meer bedrijven kiezen voor ergonomische werkplekken zoals een zit-sta bureau. Dit verhoogt niet alleen het comfort en de gezondheid van werknemers, maar zorgt ook voor een verbeterende productiviteit.

Nieuw bedrijfspand inrichting #3 – Breng sfeer aan door kunst en kleur

Nu een goede basis is gelegd met de ruimte en de basisinrichting, kun je beginnen met het aanbrengen van kleur. Dat een kantoorruimte vooral wit, grijs en simpel ingericht moet zijn is een achterhaalde gedachte. Wees niet bang voor kleur! Werknemers voelen zich beter thuis in een kantoorruimte die warmte uitstraalt. Bepaal van tevoren een kleurenpallet en kies hierbij de decoratie. Dit hoeft niet over de top te zijn maar moet de ruimte wel gezellig maken. Kies voor kleuren en voorwerpen die passen bij de gedachte die jullie onderneming wil uitstralen. Dit kan een relaxhoek zijn met zachte kussens of vazen met bloemen en planten. Ook chiquere of juist groteske kunst behoort tot de mogelijkheden.       

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *