Checklist geslaagd personeelsfeest

Hoe organiseer je een geslaagd personeelsfeest? 5 ideeën

Published On 22 januari 2020 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Het hele jaar door werken je medewerkers hard aan jouw bedrijf. Daar ben jij als baas natuurlijk hartstikke dankbaar voor en om iets terug te doen organiseer jij een personeelsfeestje. Niet alleen omdat het altijd leuk is, het heet immers niet voor niets feestje, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Maar waar moet je aan denken?

Er zijn genoeg mogelijkheden; van een klein feestje tot groots uitpakken. Kijk goed naar het budget dat je hiervoor kan en wil vrijmaken, hoeveel medewerkers je in dienst hebt en wat je ermee wil bereiken. Wil je gaan voor teambuilding of gewoon een leuke dag hebben? Wij zetten een aantal tips en checklist voor je op een rij.

1. Barbecue in de tuin

Wie houdt er niet van een goede barbecue? Als je zelf een grote tuin hebt waar jouw team in past, dan is het echt een aanrader om thuis een barbecue te geven. Zo wordt het een persoonlijke avond. Niet alleen omdat jouw medewerkers bij jou thuiskomen, maar ook omdat je een avondje goed met elkaar kan kletsen en lachen. Voor een bbq feest kun je het beste twee dagen van tevoren beginnen met voorbereiden. Maak een boodschappenlijstje en haal alvast producten in huis zoals borden en bestek.

2. Huur een attractie

Wil je uitpakken op je personeelsfeest? Dan kun je ook een huur dan een attractie voor je personeelsfeest. Denk hierbij aan een springkussen, suikerspinkraam of een stormbaan. Dit is niet bedoeld voor teambuilding, maar juist om een hoop lol en een onvergetelijke dag te hebben, waar jouw medewerkers het nog tijden over gaan hebben

3. Speel een spel

Heb je een fanatiek team? Doe dan een spel! Denk hierbij aan Wie is de Mol?, een Escape Room, pubquiz of lasergamen. Deel zelf je medewerkers op in teams. Zorg er dan voor dat je de afdelingen met elkaar mengt, zodat iedereen elkaar leert kennen. Loof een prijs uit aan het team dat wint (gewoon iets kleins!), en laat het fanatisme omhoogkomen. Er zijn genoeg actieve bedrijfsuitjes te bedenken. Klaar? Actie!

4. Houd een workshop

Mensen vinden het vaak fijn om iets te doen bij een uitje. Doe bijvoorbeeld eerst een uurtje een workshop en eet daarna gezamenlijk. Of nog beter: maak met een workshop je eigen eten! Kies voor een workshop sushi, tapas of chocolade maken . Maar er zijn ook zat workshops zonder eten, bijvoorbeeld graffiti spuiten.

5. Kies een verzamelpunt

Het is altijd leuk om eerst samen even te verzamelen. Doe dat op kantoor of bij jou thuis. Vergeet dan niet genoeg koffie en thee in huis te halen en belangrijk: gebak bestellen. Volg vervolgens de workshop en kom weer samen om ergens te eten. Ga lekker ergens uit eten of zorg voor catering aan huis. Zorg er vooral voor dat het bij jou, jouw team en jouw bedrijf past, en nog belangrijker: geniet en heb plezier!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *