dual sim telefoon

Houd werk en privé gescheiden met een duo sim telefoon

Published On 8 september 2018 | By Roeland van Poorten | Personeel

Met de komst van internet en smartphones is het voor werkgevers makkelijker geworden om hun werknemers ook na werktijd te bereiken. Dat betekent wel dat privé en zakelijk meer door elkaar heen zijn gaan lopen. Dat verklaart waarschijnlijk de opmars van de dual sim telefoons. De naam zegt het eigenlijk al: in deze telefoons kun je twee verschillende simkaarten gebruiken. Dé oplossing als je zakelijk en privé gescheiden wilt houden.

Het gebruiken van twee toestellen is verleden tijd

Tegenwoordig streven meer en meer bedrijven ernaar om werk en privé gescheiden te houden. Om dit voor elkaar te krijgen is de meest voor de hand liggende oplossing: twee aparte telefoons gebruiken. In een poging om zakelijk en privé te scheiden gebruikt meer dan 30% van de medewerkers naast een zakelijk toestel een privétoestel. Dit is natuurlijk niet de meest efficiënte oplossing. Je moet namelijk telkens wisselen tussen twee telefoons die je overal mee naartoe moet nemen. Naast dat het onhandig is, kost dat ook erg veel geld omdat er twee toestellen aangeschaft moeten worden. Dat is bovendien ook nog eens geen milieubewuste oplossing; een groot nadeel in deze tijd waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Dat moet toch makkelijker kunnen? Gelukkig kan dat met de dual sim technologie: je gebruikt één toestel maar scheidt toch privé en zakelijk.

Dual Sim

Met de ontwikkeling van dual sim telefoons is het mogelijk geworden om twee simkaarten, en dus ook twee telefoonnummers, tegelijkertijd te gebruiken in één telefoon. Deze techniek zit in het toestel zelf. Je kunt gemakkelijk zien welke simkaart actief is en hoe de kwaliteit van de verbinding is. Op deze manier kun je werk en privé erg makkelijk combineren in maar één toestel: super handig! Bovendien hoeven dual sim telefoons helemaal niet duur te zijn. Aziatische fabrikanten zoals LG, HTC, Samsung en Huawei maken namelijk simpelere toestellen gericht op mensen met een gemiddeld inkomen

Huawei Mate 20 Lite

Een voorbeeld van een superslimme middenklasse smartphone met dual-simfunctie is de Huawei Mate 20 Lite. Dit toestel is in Nederland vanaf september verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, zilver en blauw. Naast dat deze smartphone dual sim is, heeft de Huawei Mate 20 Lite  ook nog eens een uitstekende camera waarmee je superscherpe foto’s kunt maken. Bovendien heeft het toestel een groot scherm, dat alleen aan de bovenkant onderbroken wordt met een inkeping, waarop je al je mooie foto’s goed kunt bekijken. Als je op zoek bent naar een dual sim telefoon is deze smartphone zeker een aanrader! Zowel voor zakelijk als privé gebruik is dit een uitstekende keuze.

dual sim huawei

Met een dual sim smartphone houd je zakelijk en privé gescheiden, hoef je niet meer met twee telefoons te sjouwen, ben je milieuvriendelijk bezig en ook nog eens goedkoper uit. Kortom, genoeg redenen om te kiezen voor een dual sim smartphone! Heb jij er al een?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *