Chromebook personeel

Een Chromebook voor je personeel

Published On 4 oktober 2022 | By Roeland van Poorten | Personeel

Sinds corona zijn Chromebooks steeds populairder geworden. Ze zijn dan ook ideaal voor het thuis en hybride werken zeker ook met oog op het toenemende aantal webapps en SaaS-diensten. Daarnaast bespaar je er ook nog eens een flink klap geld mee ten opzichte van gewone laptops of pc’s. Een Chromebook voor je personeel klinkt dus als een topinvestering maar zitten er dan helemaal geen nadelen of addertjes onder het gras aan? We gaan je er in dit artikel meer over vertellen.

Wat is een Chromebook nu eigenlijk precies?

Voordat je Chromebooks voor je personeel aan gaat schaffen is het fijn om hier wat meer informatie over te hebben. Alleen zo kun je namelijk een weloverwogen keuze maken. Een Chromebook is een laptop, ontwikkeld in samenspraak met Google. Als besturingssysteem is niet Windows of Mac OS X, maar Chrome OS geïnstalleerd. Chrome OS is een lichtgewicht besturingssysteem van Google dat weinig meer behelst dan de bekende browser Chrome. 

Zitten er nadelen aan een Chromebook?

Jazeker! Kort door de bocht kun je met een Chromebook gewoon niet zo veel als met een gewone pc. Windows software kun je vergeten en hetzelfde geldt voor Adobe software. De hardware is niet krachtig genoeg voor zware applicaties en je bent met een Chromebook erg afhankelijk van een knappe internetverbinding. Zonder internet kun je vrij weinig met een browser, zelfs niet met het beste Chromebook dat er te krijgen is. Met andere woorden doordat je apparaat draait op webapps kom je zonder internet niet zo heel ver. Bestandsbeheer is zeer minimaal en beperkt zich tot het kopiëren van documentjes vanaf je usb-stick of geheugenkaart.  

Waarom dan toch een Chromebook voor je personeel?

Als je het bovenstaande zo leest zou je wel eens kunnen besluiten om af te zien van Chromebooks voor je personeel. Toch kan het echter wél een goede keuze zijn. Met een Chromebook werk je namelijk met de Google applicaties. Dat wil zeggen dat je bestanden allemaal in Google Drive staan. Ook documenten en foto’s sla je in principe op in de Cloud. Raakt één van je medewerkers, om wat voor reden dan ook, de Chromebook kwijt ben je dus alleen het apparaat kwijt (wat natuurlijk al vervelend en kostbaar genoeg is) maar niet meteen alle bestanden en waardevolle data. Ook met oog op privacy is dit natuurlijk een heel veilig idee. 

Doordat Chromebook volledig ingericht zijn op werken in de Cloud, zijn ze bijzonder geschikt voor medewerkers die veel online werken. Daarnaast zijn Chromebook uitermate energiezuinig, waardoor je medewerkers langer productief kunnen blijven zonder op te hoeven laden. Een ander groot voordeel van werken met Chromebook is dat je er bijzonder makkelijk mee kunt samenwerken. Zo heb je geen onnodig heen en weer gemail meer. Alles staat in de Cloud en is voor iedereen die aan hetzelfde project werkt toegankelijk. 

Mocht je meer willen weten over Chromebooks of bijbehorende accessoires, neem dan zeker eens een kijkje op Best-Verkochte.nl

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *