koelvitrine

De koelvitrine als podium voor jouw producten

Published On 4 oktober 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Koelvitrines worden voor alles gebruikt, als een product gekoeld moet worden. Denk aan supermarkten, restaurants, cafés, maar ook bij bloemisten en door zuivel- kaaswinkels. Sandwiches, flesjes, taarten en verpakte gerechten kunnen tentoongesteld en bewaard worden in een koelvitrine. De onverpakte artikelen zoals, tomaten, olijven, uien, knoflook worden veelal in een opzetkoelvitrine bewaard en liggen makkelijk voor het grijpen. Een koelvitrine kan een ware eyecatcher zijn, die je klant aanspoort tot het kopen wat mooi in een koelvitrine tentoongesteld ligt. 

Koelvitrine onmisbaar in de horeca

Zonder koeling geen verse producten. In de horeca worden verse producten gebruikt en dat is de normaalste zaak van de wereld. Door het gebruik van een koeling kunnen kruiden, groenten, fruit, vlees, vis en zuivel langer vers worden bewaard. De klant ziet ook direct hoe je product eruitziet, dus behalve nuttig is een koelvitrine ook een mooie reclame voor je producten. Denk aan een heerlijke taart of lekkere sapjes die in de vitrine staan. Door dit te zien, is de koop eerder voltooid dan op een kaart. Zoals je merkt is een koelvitrine onmisbaar voor gekoelde producten. In de horeca hebben veel zaken zelfs meer dan een koeling. 

Welke soorten vitrines zijn er? 

De meest voorkomende vitrines zijn: 

  • Opzetkoelvitrine: onmisbaar in de keuken om snel een tomaat, ui of knoflook te pakken. 
  • Gebaksvitrine: temperatuur van je gebak altijd juist en niet uitgedroogd? Dan is de gebaksvitrine niet weg te denken uit jouw café of restaurant. 
  • Koeltoonbank: jouw klanten zien direct welke snacks er liggen en ze uit kunnen kiezen. 
  • Sushivitrine: de perfecte temperatuur voor jouw sushi door deze speciale vitrine. 
  • Wandvitrine: groot en aanwezig, valt direct op. Supermarkten en pompstations zijn grote gebruikers van deze vitrines. 

Welke koelvitrine is voor jouw onderneming de beste keus?

Door de enorme keuze en verschillende prijscategorieën is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een koelvitrine.

  • Gaat de koelvitrine veel gebruikt worden? 
  • Deuren die veel open en dicht worden gedaan kost veel energie. Wordt dit veel gedaan in jouw onderneming dan pas je je vitrine hierop aan. 
  • Wat moet de vitrine kunnen dragen qua gewicht?
  • Wordt de vitrine in een koele ruimte geplaatst of in een warme productieruimte?
  • Gaat het om groente, zuivel, vis of vlees wat erin wordt bewaard? 

Voordat je een koelvitrine aanschaft is het belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren. Ga een keer langs bij een showroom of kijk op Horecatraders.com om inspiratie op te doen en vergelijk meerdere offertes met elkaar. 

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *