soorten drankjes

Welke drankjes serveer je tijdens een bedrijfsborrel?

Published On 20 mei 2021 | By Nathalie Brouwers | Personeel

Een bedrijfsborrel is dé kans voor collega’s om elkaar beter te leren kennen. Het is niet alleen erg gezellig om even bij te kletsen, maar ook nog eens heel goed voor de band onderling. Zo’n borrel is hét recept voor teamspirit dus. En bij een borrel horen lekkere drankjes. Met een fles wijn of bier en een schaaltje borrelnootjes op tafel maak je natuurlijk niet echt indruk op je collega’s. Hoe dan wel? Wij geven je tips voor de lekkerste drankjes voor jouw bedrijfsborrel!

5 Soorten drankjes

De drankjes zijn een essentieel onderdeel van de borrel. Ze moeten lekker zijn, maar ze moeten er ook nog eens leuk uit zien. Ter inspiratie hebben we daarom 5 soorten drankjes voor je op een rij gezet die ideaal te serveren zijn tijdens een bedrijfsborrel. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Gin-Tonic

Gin-Tonic is misschien wel dé klassieker onder de cocktails tijdens een borrel. Daarom hoort deze sowieso thuis in het rijtje. Het is fris, lekker en ook nog eens makkelijk te bereiden. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten: gin, tonic en een schijfje limoen of citroen. En voilà, genieten! Als extra tip geven we je mee dat crostini een ideaal hapje is om bij de Gin-Tonic te serveren. Dit zijn dungesneden broodjes, bestreken kruiden knoflook en olijfolie. Wat je erop doet is aan jou de keus!

Sparkling Strawberry Martini

Verse aardbeien, wodka en heerlijke mousserende wijn in één drankje. Juist ja, de Sparkling Strawberry Martini! Door de bubbels is dit drankje de perfecte cocktail om iets te vieren. Het drankje is zoet, fruitig en ziet er ook nog eens heel leuk uit! Cheers. Bij dit drankje horen natuurlijk de echte martini glazen, zo maak je het extra elegant.

Aviation Cocktail

De Aviation (ook wel: Aviator) is een heerlijke cocktail en ziet er ook nog eens prachtig uit. Wat heb je nodig? Gin, Maraschino, citroensap en Crème de Violette. De Aviation heeft een paarsachtige kleur dankzij de toevoeging van Crème de Violette. De cocktail wordt vaak geserveerd met een eetbaar viooltje. Cin cin!

Mojito

De Mojito is misschien een standaard drankje, maar dat maakt hem niet minder lekker! Doe wat verse muntblaadjes in een glas. Voeg hier limoensap en twee theelepels rietsuiker aan toe. Stamp en roer dit vervolgens door elkaar. Vul het glas daarna met ijs en doe er wat rum en sodawater bij. En klaar is je Mojito!

Mocktail

Uiteraard zijn er ook collega’s die nog met de auto naar huis moeten. Daarom moeten er ook lekkere mocktails aanwezig zijn op de bedrijfsborrel. Dit zijn cocktails zonder toevoeging van alcohol. Ideaal voor degene die een alcoholisch drankje eens willen overslaan. Ga jij voor de Frozen bellini? Of juist voor de Sweet Dream mocktail?

Nu heb je genoeg inspiratie voor de meest bijzondere en lekkerste drankjes voor jouw bedrijfsborrel. Vergeet je de hapjes en een goede playlist niet? Proost!

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *