Wat zijn NAW gegevens en waar kun je die eventueel opvragen?

Published On 27 november 2019 | By stage 2bfound | Marketing, Personeel

Geïnteresseerd in NAW-gegevens, benieuwd wat NAW-gegevens precies zijn, wat je er mee kan, en waar je deze zou kunnen krijgen? Lees dan zeker even verder, want wij vertellen je alles wat je moet weten!Geïnteresseerd in NAW-gegevens, benieuwd wat NAW-gegevens precies zijn, wat je er mee kan, en waar je deze zou kunnen krijgen? Lees dan zeker even verder, want wij vertellen je alles wat je moet weten!Geïnteresseerd in NAW-gegevens, benieuwd wat NAW-gegevens precies zijn, wat je er mee kan, en waar je deze zou kunnen krijgen? Lees dan zeker even verder, want wij vertellen je alles wat je moet weten!

Wat zijn NAW Gegevens?

NAW-gegevens zijn een collectie van bepaalde persoonsgegevens, specifiek, een register van de naam van een persoon, het adres, en de woonplaats. Dit is ook hoe de afkorting ‘NAW’ tot stand is gekomen, het is namelijk een afkorting voor naam, adres en woonplaats. Deze informatie wordt vaak opgeslagen in adressenbestanden en klantenbestanden en kan onder andere worden gebruikt voor marketing doeleinden.

Waar kan je NAW Gegevens opvragen?

Interesse in het opvragen van bepaalde NAW-gegevens? Dat kan je doen bij bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel (KvK). De KvK beschikt over een volledig adressenbestand van alle ingeschreven ondernemingen. Het is mogelijk om bij de KvK, of andere particuliere ondernemingen, NAW gegevens te kopen. In het geval van het opvragen van NAW-gegevens bij de KvK krijg je een adressenbestand dat is gefocust op bepaalde kenmerken. Dit kunnen kenmerken zijn zoals de branche waarin een onderneming zit, de regio waarin zij opereert, of de rechtsvorm van het bedrijf.

Als je NAW-gegevens koopt bij een onderneming die zich focust op particulieren, dan is het ook mogelijk om ander soort gegevens te verkrijgen. Dit kunnen gegevens zijn gebaseerd op kenmerken zoals:

  • Educatieniveau
  • Inkomen
  • Occupatie
  • Religie
  • Lifestyle
  • En nog veel meer!

Waar moet je op letten voordat je een adressenbestand koopt?

Het is belangrijk om niet zomaar een willekeurig adressenbestand aan te schaffen, maar eerst goed over bepaalde zaken na te denken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te bedenken voor wat voor groep je NAW-gegevens wilt opvragen. Kies eerst wat je doel is en ga vanuit daar verder. Denk er ook aan wat voor informatie je precies nodig hebt. Heb je alleen de NAW-gegevens nodig, of ook informatie zoals telefoonnummers voor telemarketing?

Of het opvragen van een adressenbestand waardevol kan zijn voor jou ligt geheel aan de doeleinden die je hebt, maar wat je ook probeert te bereiken is het altijd belangrijk om eerst te evalueren of een adressenbestand kopen genoeg toegevoegde waarde heeft voor jouw of jouw bedrijf.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *