Drankjes formeel evenement

Welke drankjes serveer je op een formeel evenement?

Published On 3 februari 2021 | By Dennis Verbaandert | Marketing

Tijdens een formeel evenement wil je niet alleen standaard drankjes serveren. Maar welke drankjes horen nu goed thuis op een zakelijk en formeel evenement? Dit zijn 4 stijlvolle drankjes die chiquer zijn dan een glas bier, meer flair hebben dan een glas witte of rode wijn en ook nog eens hartstikke lekker zijn. Met deze drankjes op jouw formele evenement leg je de bezoekers in de watten.

Formeel evenement drankje #1 – Champagne

Champagne is niet weg te denken op formele evenementen. Met een glaasje van de lekkerste champagne ontvang je jouw gasten op een nette en gastvrije manier. Daarnaast heeft champagne nog een aantal voordelen ten opzichte van bier en wijn. Zo bevat een glas champagne slechts 80 calorieën en is hiermee een goede keuze voor wie let op zijn of haar gewicht. Door de bubbels drinken mensen minder snel en hebben ze eerder een vol gevoel. Minder kans op een kater de volgende dag dus! Ten slotte is champagne rijk aan resveratrol, dat schade aan de bloedvaten voorkomt. Champagne is ook een ingrediënt in diverse cocktails, van de mimosa tot de Bellini.

Formeel evenement drankje #2 – Gin-tonic

De G&T is mateloos populair en wordt veel genuttigd op allerlei soorten formele evenementen. Het mooie van deze cocktail is dat er eindeloos veel variaties denkbaar zijn. Zo krijgt de gin tonic een karakteristieke smaak door niet alleen de geselecteerde gin, maar ook de tonic en garneringen die uitgezocht worden. Je kunt op jouw formele evenement verschillende soorten G&T serveren: van een fruitige gin-tonic tot een kruidige variant.

Formeel evenement drankje #3 – Negroni

Een Negroni geeft direct een ’s zomers gevoel. Dit Italiaanse drankje bestaat uit een stevige mix van dranken: gin, vermout en Campari wordt geserveerd met een sinaasappelschijfje in een klassiek tumbler glas. Er zijn verschillende variaties mogelijk op de Negroni. De Negroni spumante bevat bijvoorbeeld prosecco als extra ingrediënt, terwijl de gin wordt verruild voor Hollandse jenever in de Dutch Count Negroni.

Formeel evenement drankje #4 – Martini

Denk je aan een cocktail, dan denk je waarschijnlijk aan de Martini. Deze tijdloze cocktail blijft altijd stylish en verfijnd. Iedere bartender heeft zijn eigen manier om de Martini te maken en jouw gasten kiezen hun favoriete bereidingswijze. Drinken ze hun Martini dry, wet, bone dry, naked, dirty of 50/50? Met gin of met wodka? En voor welk merk gaan ze? Door de Martini op de kaart te zetten is er voor ieder wat wils.

Nu weet je welke drankjes je serveert op een formeel evenement. Nog meer inspiratie opdoen? Dit zijn 3 inspirerende concepten voor het organiseren van een bedrijfsfeest.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *