Tips data-oplossingen

3 data oplossingen voor jouw bedrijf

Published On 27 mei 2021 | By Roeland van Poorten | Marketing

Data is tegenwoordig ontzettend belangrijk voor bedrijven, zeker in onze tegenwoordige gedigitaliseerde wereld. En dit is niet gek, want de juiste data kan je ontzettend veel leren over jouw klanten. Hoe nauwkeuriger jouw klantinzichten zijn, hoe meer je kunt inspelen op wat jouw klanten willen, zoeken en nodig hebben. Met goede data oplossingen voor jouw bedrijf versterk je daarom op een voordelige manier het contact met je klanten. Hier lees je 3 data oplossingen voor jouw bedrijf.

Data oplossingen voor jouw bedrijf #1 – Data analyse

Data analyses, ook wel data analytics genoemd, worden veelal gedaan door speciale data scientists. Dat is iets dat je buiten je eigen bedrijf kunt uitbesteden, maar ook een speciale functie waarvoor je iemand kunt aannemen, afhankelijk van hoe vaak je denkt het nodig te hebben. Data scientists zijn gespecialiseerd in het verbinden van conclusies en analyses aan data. Ze maken daarom met behulp van de door jou verzamelde data een inhoudelijke analyse die je meer kan vertellen over bepaalde problemen, klanten of resultaten. Dit soort analyses zijn ontzettend waardevol omdat ze dus niet enkel gebaseerd zijn op theorieën, maar juist ook op data die jij zelf hebt verzameld. Een belangrijke data oplossing om binnen jouw bedrijf in te zetten dus.

Data oplossingen voor jouw bedrijf #2 -Data inkoop

Wil je binnen jouw bedrijf gebruik gaan maken van data oplossingen zoals data analyses, maar heb je nog geen data verzameld? En kun of wil je ook niet wachten totdat je deze data hebt kunnen verzamelen? Dan is de inkoop van data, ook wel big data genoemd, ook een goede optie om gebruik te maken van data oplossingen. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die zich specialiseren in de verzameling en verkoop van data. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je data inkoopt die past bij en lijkt op jouw industrie, bedrijf en doelgroep.

Data oplossingen voor jouw bedrijf #3 -Data inkoop

Zoals we al eerder vermeldden, gebruiken bedrijven steeds meer en steeds vaker data. Data is dan ook één van de meest waardevolle bezittingen van elke organisatie. Vaak wordt er daarom met meerdere systemen met deze data gewerkt, wat ervoor kan zorgen dat zaken naast elkaar gaan lopen. Om deze reden is data-integratie, ofwel het op elkaar afstemmen van verschillende datastromen, van groot belang. Met data integratie zorg je ervoor dat gegevens uit diverse bronnen en systemen worden gedeeld en dat deze gegevens correct en gesynchroniseerd zijn.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *