Voorbeelden circulaire relatiegeschenken

Circulaire relatiegeschenken: 2 unieke voorbeelden

Published On 23 september 2020 | By Nathalie Brouwers | Marketing

Dat jij dit artikel leest, betekent dat je een bewuste keuze wilt maken. Super! Je bent gelukkig niet de enige. Duurzaam ondernemen heeft de laatste jaren veel terrein gewonnen en wordt in steeds meer facetten van het bedrijfsleven doorgevoerd. Als duurzaamheid binnen jouw bedrijf hoog in het vaandel staat, dan wil je dit ook laten zien aan klanten en relaties. Zeg nou zelf: wat is hiervoor een betere manier dan het geven van duurzame relatiegeschenken? Met een verantwoord relatiegeschenk geef jij aan waar je voor staat en kun je ook jouw relaties inspireren tot verduurzaming van hun leven of onderneming. Maar hoe weet je zeker dat jouw geschenken duurzaam zijn? Wij leggen het je uit en geven je meteen 2 unieke voorbeelden van circulaire relatiegeschenken.

Wat zijn circulaire relatiegeschenken?

Dat duurzaam ondernemen een hot topic is, betekent helaas ook dat van het woordje ‘duurzaamheid’ nogal eens misbruik wordt gemaakt. Een duurzaamheidskenmerk staat lang niet altijd voor alle facetten van duurzaamheid. Zo kan het voorkomen dat een duurzaam product bijvoorbeeld wel milieuvriendelijk is geproduceerd, maar dat hiervoor nieuwe grondstoffen zijn gebruikt. Ook als jij denkt dat je duurzame relatiegeschenken hebt ingekocht, zit je dus niet altijd goed.

Om dit probleem te tackelen kun je het beste circulaire relatiegeschenken inkopen. Het woord zegt het al: dit zijn relatiegeschenken die vervaardigd zijn uit restgrondstoffen of waarvoor gerecycled materiaal is gebruikt. Door het geven van circulaire relatiegeschenken weet jij zeker dat je goed bezig bent. Bijkomend voordeel: je geeft jouw relaties een uniek cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden. Bovendien is dit een van de vele voordelen van relatiegeschenken voor je marketing.

Circulair relatiegeschenk tip #1 – Sprout Potlood

Er zijn weinig geschenken zo circulair als het Sprout potlood. En dit kun je heel letterlijk nemen! Het potlood is niet alleen gemaakt uit duurzame materialen die je door het schrijven zult opgebruiken. Het korte stompje dat je overhoudt en waarmee je niet meer kunt schrijven, kun je namelijk planten in de aarde. Hierin zit een zaadje dat zal ontkiemen tot een mooie bloem of heerlijke kruiden. Wat dacht je van een vergeet-mij-nietje voor jouw relaties?

Circulair relatiegeschenk tip #2 – Eco bureaustandaard

Nog zo’n uniek relatiegeschenk is een ecologisch afbreekbare bureaustandaard. Dit is een kubus van karton die kan worden uitgevouwen tot een duurzame bureauset waarin plaats is voor pennen, visitekaartjes, paperclips en memo’s. Wil jij jouw persoonlijke footprint achterlaten om jouw relaties te inspireren? Dit circulaire relatiegeschenk kun je heel eenvoudig laten bedrukken met het logo van jouw bedrijf.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *