Geschenk zakelijke relaties

Verras je relaties met de leukste eindejaarsgeschenken!

Published On 11 oktober 2019 | By Nathalie Brouwers | Marketing

Aan het einde van het jaar komt altijd weer de vraag boven wat je voor cadeaus aan iedereen moet geven. Allereerst heb je natuurlijk je personeel dat je graag waardering wilt tonen. Een leuk kerstgeschenk voor je personeel vinden lukt vaak best aardig. Je weet welk budget je hebt, je kent je medewerkers goed en anders verzin je iets dat bij man of vrouw, jong of oud, bij iedereen goed valt. Lastiger is het om je zakelijke relaties te laten zien dat je ze waardeert, dat je het fijn vindt om met ze samen te werken en dat je graag met ze verder wilt. Welke eindejaarsgeschenken kies je voor je relaties?

Kosten van een eindejaarsgeschenk

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen: wat mag een relatiegeschenk kosten? Daarin zijn de regels van de Belastingdienst natuurlijk ook voor een groot deel leidend. Je moet uitkijken dat je niet met te grote of te dure cadeaus op de proppen komt, want voor je het weet zit je in een ingewikkelde strijd met de overheid. Daarnaast wil je niet dat je zakelijke relaties zich ongemakkelijk voelen door een buitenproportioneel eindejaarsgeschenk van jouw kant.

Passend cadeau als eindejaarsgeschenk

Het kan best lastig zijn om een geschikt eindejaarsgeschenk voor je relaties te kiezen. Je kunt je toevlucht nemen tot lijstjes zoals 3 inspirerende cadeautips voor je zakenrelaties. Belangrijker is dat je je verdiept in de ontvanger en in de boodschap die je met je cadeau wilt geven. Je waardering tonen met een fles sterke drank aan mensen binnen een gezondheidsorganisatie is bijvoorbeeld niet zo handig. Een doos met strandballen aan een kantoor vol fanatieke binnenzitters geven heeft ook weinig nut.

Eindejaarsgeschenk met een bedrukt cadeau

Maar wat heeft dan wel nut? Een eindejaarscadeau dat je relatie regelmatig zal gebruiken! Denk bijvoorbeeld aan kantoorartikelen of keukengerei dat je ontvanger dagelijks of in elk geval wekelijks nodig heeft. Als jij zorgt voor een leuke quote of afbeelding op jouw geschenk, dan krijgt de ontvanger ook mooi telkens jou weer even in z’n hoofd. Commercieel altijd interessant, nietwaar?

Praktische zaken voor jouw relatiegeschenk

Kijk daarnaast naar praktische zaken. Als jij één eindejaarsgeschenk weggeeft, kan het best iets exclusiefs zijn waar je wat meer tijd en moeite voor moet doen. Maar als jij een flink aantal relaties tevreden wilt houden, kun je beter voor een makkelijker optie kiezen die bij alle leeftijden en type mensen past. Maak zulke overwegingen vooraf en schrijf voor jezelf op, waarna je strategisch op zoek gaat naar een goed relatiegeschenk.

Wat je ook kiest, verras je relaties aan het einde van het jaar in elk geval met een geschenk dat ze nog lang bij zal blijven. Leuk voor hen en hopelijk ook leuk voor jou, omdat de zakelijke relatie er een positieve boost van krijgt.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *