ergonomisch werken met zit sta bureau

De belangrijkste voordelen van een zit-sta bureau

Published On 13 september 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Zit-sta bureaus zijn hip. Er ontstaat steeds meer bewustwording over de gezondheid van mensen die op kantoor werken en zo was de zit-sta bureau een aantal jaren geleden in het leven geroepen. Mensen die op kantoor werken moeten meer staan, meer bewegen en vooral minder zitten. Meer dan acht uur per dag zittend werken leidt tot een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Daarnaast leidt het tot rugklachten, nekklachten, schouderklachten en mogelijk ook tot RSI. In dit artikel bespreken we wat de belangrijkste voordelen zijn van verstelbare zit-sta bureaus.

Bewustwording

Een van de belangrijkste voordelen van een zit-sta bureau is bewustwording. Je maakt niet voor niets gebruik van een zit-sta bureau, want traditionele bureaus dragen niet bij aan een verbeterde gezondheid. Doordat werknemers bewust worden van zittend en staand werken, worden ze ook bewust over hun gezondheid. Werknemers gaan niet alleen vaker staan, maar ook meer bewegen op kantoor en zelfs buiten het werk om.

Verbrand meer calorieën

Acht uur op een dag zitten draagt nou niet bepaald bij aan het verbranden van calorieën. Tel daar ook nog eens bij op dat steeds minder mensen lopend of fietsend naar het werk gaan en/of niet sporen. Dit leidt tot een staat waarin je heel weinig energie verbruikt. Met een zit-sta bureau wordt er variatie aangebracht aan je werkdag en dat kan leiden tot een betere algemene gezondheid.

Minder gezondheidsklachten

Een andere belangrijke voordeel van een zit-sta bureau is het verminderen van veel voorkomende gezondheidsklachten, zoals rugklachten, nekklachten en schouderklachten. Door staand te werken kun je de druk op je rug wegnemen, waardoor je minder kans hebt op een pijnlijke rug, nek of schouders.

Verbeter je bloedsomloop

Een veel vergeten voordeel van staand werken is dat het goed is voor je bloedsomloop. Een slechte bloedsomloop herken je onder andere aan: koude handen/voeten, een bleek gelaat, kortademigheid, zware benen, weinig energie etc. Door het zittende werk af te wisselen met staand werken, kan je bloedsomloop verbeteren en je klachten afnemen.

Verbeter je productiviteit

De hele dag zittend werken kan erg frustrerend werken. Door regelmatig staand te werken, verbeter je je gezondheid en hoe gezonder je achter je werkplek zit (of staat), hoe groter de kans is dat je productiever bent. Productief werken geeft een fijn gevoel. Je krijgt meer gedaan in minder tijd en je voelt je meer tevreden over je dag.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *