telematics wagenpark

Waarom kiezen voor telematics voor je wagenpark?

Published On 25 april 2022 | By Roeland van Poorten | Financieel

Als je voor je werk veel bezig bent met wagenparken, kun je eigenlijk niet meer om telematics heen. Met deze technologie beheer je het wagenpark een stuk slimmer en ben je direct voorbereid op allerlei hedendaagse uitdagingen. Telematica heeft dus een flink aantal voordelen. Hiervan zetten we er een aantal voor je op een rij!

Voordeel 1: Efficiënter plannen

Door te werken met telematica kun je in een oogopslag zien waar alle voertuigen uit het wagenpark zich op dit moment bevinden. Een verzoek of de vracht vroeger of later kan komen is normaal gezien een heel gedoe, maar kan nu een flink stuk makkelijker. Dat helpt bij zulk soort verzoeken, maar zeker ook bij acute storingen en toekomstige planningen.

Voordeel 2: Een betere service voor de klant

Niet alleen het bedrijf profiteert van deze duidelijkheid, maar ook de klant heeft hier enorm veel profijt van. Zo kun je bijvoorbeeld veel nauwkeuriger zijn over de aankomsttijd van een van je medewerkers. Ook gegevens over de tijd die deze medewerker aanwezig is bij een bepaalde klant zijn veel gemakkelijker op te vragen en desgewenst te delen met de klant.

Voordeel 3: Lagere brandstofkosten

Door de stijgende brandstofprijzen is dit voordeel de laatste tijd erg actueel geworden. Telematica kan je hier enorm bij helpen. Er zitten namelijk allerlei slimme functies in, die bijvoorbeeld de kortste of zuinigste route voor de chauffeurs uit kunnen rekenen. Ook kun je efficiënt zien wie het dichtst bij die zojuist binnengekomen spoedklus is en welke chauffeurs het minst zuinig met hun brandstof omgaan. Telematica geeft dus handige inzichten om op allerlei fronten de brandstofkosten te drukken. Tegelijkertijd bespaar je daarmee ook een hoop CO2-uitstoot, waarmee je de wettelijke maximale norm vanaf 2023 makkelijker kunt gaan halen.

Voordeel 4: Langere levensduur voor de voertuigen

Onderhoudsmomenten plannen wordt met telematica een fluitje van een cent. Het systeem denkt proactief met je mee en waarschuwt je nog voordat een voertuig daadwerkelijk uit valt. Ook voor je medewerkers wordt het een stuk veiliger om de weg op te gaan. Doordat je op tijd onderhoud uit kunt voeren, verleng je de levensduur van je wagens direct flink.

Voordeel 5: Automatisering van parkeersessies

Neem je een telematics-pakket van bijvoorbeeld Moove Connected Mobility, krijg je als extra voordeel om automatisch alle parkeersessies van je chauffeurs te monitoren. Dit gebeurt volledig automatisch: alles wordt via de black box geregistreerd. Je chauffeurs hoeven deze administratie dus niet meer handmatig te doen: voor hen een stuk leuker en voor jou een stuk accurater.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *