verkeersbord laten maken voor parkeerplaats bedrijf

Zo voorkom je belemmeringen op de bedrijfsparkeerplaats

Published On 26 januari 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijfspand

Een parkeerplaats is bij uitstek de plek waar je schade aan je auto kunt krijgen. Smalle doorrijweg, krappe parkeerplaatsen en een onoverzichtelijke plek. Is er een mogelijkheid om belemmering op de parkeerplaats te voorkomen?

1. Pijlen

Om meer overzicht te creëren op een parkeerplaats, kun je pijlen gebruiken om het overzicht over te brengen. Zorg dat er maar één richting op gereden kan worden en dat er pijlen komen die de juiste rijrichting aangeven. Plaats ook borden om deze boodschap over te brengen. Bij dit soort belettering geldt: hoe meer, hoe beter. Hoe sneller door autobestuurders te zien is dat er maar één rijrichting is, hoe minder schade er gereden zal worden.

2. Wees duidelijk met de bewegwijzering buiten

Door op de parkeerplaats duidelijk aan te geven welke parkeerplaatsen vrijgehouden moeten worden, komen bestuurders onnodig op plekken waar zij niet hoeven te zijn. Zorg ervoor dat op de parkeerplaats duidelijk wordt aangegeven welke plaatsen gereserveerd zijn voor o.a. gehandicapten, elektrische auto’s en personeel. Er wordt steeds meer misbruik gemaakt van deze speciale parkeerplekken.  Hiervoor kun je een extra verkeersbord laten maken die de boodschap duidelijk overbrengen. Wees hierin ook streng; vaak nemen mensen de gok door op deze plek te parkeren als nergens anders plek is, terwijl hun auto hier niet voor bestemd is. Door aan te geven dat hier boetes op staan, voorkom je onnodige frustraties bij mensen die wel op de gereserveerde plekken mogen parkeren.

Ook in de fase voor het parkeren is het belangrijk om helder te communiceren met bestuurders die op de parkeerplaats terecht komen, bijvoorbeeld in de route naar jouw bedrijf of winkel toe. Zorg voor een goede bewegwijzering naar jouw bedrijf en parkeerplaats.

3. Zorg voor genoeg ruimte

Niets zo gevaarlijk als een parkeerplaats die weinig ruimte biedt, zowel in parkeerplaatsen als de doorrijweg. Een auto die, vanwege de krapte, drie keer heen en weer moet om de bocht te maken, maakt grote kans om schade te rijden. Wanneer zowel de doorrijweg als de parkeerplaatsen breed genoeg zijn, zullen mensen minder moeite hebben met parkeren en  zal op deze manier minder schade ontstaan. Je kunt middels letters op de muren of borden ook aangeven hoe breed de weg of de parkeerplaatsen zijn. op deze manier communiceer je op voorhand naar mensen dat er genoeg ruimte is voor hun auto, waardoor zij zich veiliger voelen in de auto en voorzichtiger zijn.

4. Zorg voor een duidelijke afscheiding tussen de parkeerplaatsen

Een duidelijke afscheiding tussen de parkeerplaatsen, zorgt ervoor dat mensen makkelijker kunnen inparkeren. Ook zien zij snel of de auto binnen de parkeerplek staat, of niet. Als dit niet het geval is, kunnen zij vanuit de auto beslissen om nog een keer in te parkeren. Wanneer de parkeerplaatsen niet goed afgescheiden zijn, en de bestuurder ziet het pas na het uitstappen, is de kans kleiner dat hij de auto opnieuw inparkeert. Hierdoor krijg je te maken met mensen die te weinig ruimte hebben met instappen, en op die manier schade aan de auto maken.

Dit zijn vier tips die je mogelijk op weg helpen om belemmering op de parkeerplaats te voorkomen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *