besparen op kantoorkosten

Tips om kosten op kantoor te besparen

Published On 29 oktober 2019 | By Nathalie Brouwers | Bedrijfspand

Als ondernemer weet je waarschijnlijk ook zelf dat het een geweldige leuke uitdaging is om een bedrijf te mogen leiden. Het kan echter ook behoorlijk wat hoofdpijn verzorgen, omdat het ook behoorlijk wat bedrijfskosten met zich mee kan brengen. We geven in dit artikel een aantal tips.

De locatie van het kantoor

Een kantoorpand kan een grote kostenpost voor een onderneming zijn, vooral als je een pand moet huren in de grotere steden in Nederland. Dan loopt de huurprijs ook al snel behoorlijk op. Eenmaal genoeg geld is het ook altijd aantrekkelijker om een pand te kopen in plaats van te huren, omdat dit op de lange termijn alleen maar meer kan besparen. Terwijl bij het verlengen van het huurcontract de huur ook alleen maar kan stijgen. Daarbij kan tegenwoordig ook een flexplek een optie zijn, waardoor je voornamelijk op afstand kan leidinggeven of misschien geef je de voorkeur aan om op de locatie van de klant te werken.

Neem je huidige bedrijfskosten onder de loep

Heb je het idee dat je momenteel wel wat kan besparen, maar weet je niet precies waar het in zit? Dan is het verstandig om je huidige kostenposten eens onder de loep te nemen. Dit hoef je uiteraard niet alleen te doen als het slecht gaat, maar ook als de onderneming goed draait. Door op reguliere basis te kijken naar je kostenposten kun je op zijn tijd onnodige posten schrappen. Hierdoor zal je op de langere termijn behoorlijk wat geld kunnen besparen.

Bespaar op kantoorartikelen

Het blijft een feit dat je werknemers de juiste faciliteiten nodig hebben om hun werkzaamheden juist te kunnen uitvoeren. De kantoorartikelen die ze gebruiken moet dus van goede kwaliteit zijn, dit wil echter niet zeggen dat je ook altijd het duurste van het duurste moet nemen. Integendeel. Zo kun je ook kiezen voor refurbished kantoorartikelen zoals een refurbished A3 kleuren laserprinter. Deze printer en andere refurbished items zijn namelijk volledig nagekeken en zijn vervangen met nieuwe onderdelen waar nodig.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *