voordelen van digitalisering in bedrijf

3 voordelen van digitalisering binnen een bedrijf

Published On 13 november 2018 | By Roeland van Poorten | Bedrijf Laten Groeien

Ooit startte je je bedrijf met een kasboekje op je bureau en een papieren agenda. Maar al snel ging het beter en beter met je bedrijf en de hele administratie op papier bijhouden wordt nu toch wel erg uitdagend. Misschien moet je wat meer digitaal gaan werken. Deze tien redenen om je bedrijf te digitaliseren heb je misschien weleens gezien. Maar wat zijn nou écht de voordelen van digitalisering binnen een bedrijf? Wij zetten het voor je op een rijtje.

1. Het is veilig

Heb je weleens bedacht wat er allemaal verloren gaat als je alles op papier doet en er breekt brand uit? Niet alleen ben je dan alle openstaande offertes, orders en te betalen facturen kwijt, je verliest veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de verzekeringspapieren of de stapel met visitekaartjes die je in de loop der jaren hebt vergaard? En niet te vergeten je personeelsadministratie. Digitalisering van de personeelsdossiers zorgt ervoor dat je altijd alle afspraken per personeelslid na kunt zoeken en in geval van conflict nooit hoeft te gokken hoe je dingen ook alweer had geregeld.

2. Het is gemakkelijk

Het kantoor van de toekomst is in feite geen kantoor meer. Dat is het mooie van een digitale manier van werken. Je hebt nog wel een fysiek kantoor waar je medewerkers overleggen en aan de slag gaan. Maar dankzij digitalisering kan dat allemaal veel flexibeler. Het kantoor is overal. Wil je pas na de files de weg op, dan verplaats je het kantoor gewoon een paar uurtjes naar de keukentafel. En heb je twee afspraken bij elkaar in de buurt met een paar uur ertussen? Dan verplaats je je kantoor gewoon even naar een gezellig café. Net zo makkelijk toch? Digitalisering maakt dat je altijd en overal kunt werken.

3. Het is snel

Dankzij digitalisering bespaar je een heleboel tijd. Je medewerkers zijn geen tijd meer kwijt met het eindeloos zoeken in archiefkasten naar documentatie uit het verleden om hun opdracht in het heden zo goed mogelijk te doen. Medewerkers kunnen bovendien snel met elkaar overleggen en dingen rond maken. Ze hoeven geen agenda’s te trekken om met het hele team een overleg te plannen. Nee, iedereen doet z’n ding en men houdt elkaar per mail en in een online werkomgeving op de hoogte van de voortgang. Iedereen kan met elkaar mee kijken en elkaar van feedback voorzien. Daardoor gaat niet alleen de kwaliteit omhoog, maar ook de snelheid.

Kortom, digitalisering biedt aan alle kanten voordelen voor een ondernemer. Als het gaat om tijd, kwaliteit en veiligheid.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *