Bedrijf van binnen

Waarom modulaire standbouw helemaal in het moderne bedrijfsleven past

Published On 15 januari 2024 | By Roeland van Poorten | Overig

Als ondernemer in het moderne bedrijfsleven is het een must om zichtbaar te zijn. Zowel online via je website als offline via beurzen en evenementen speelt de presentatie van je bedrijf een cruciale rol bij het aantrekken van potentiële partners en klanten. In het geval van offline presentatie is een modulaire beursstand eigenlijk niet meer weg te denken.

Door de jaren heen heeft modulaire standbouw zich namelijk ontwikkeld tot een flexibel, voordelig én duurzaam alternatief op de standaard beursstands. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel voordelen te ontdekken aan modulaire beursstands. Wat een modulaire beursstand precies is en wat deze voordelen zijn, lees je in dit artikel.

Modulaire beursstand: wat is dat precies?

Wanneer je als ondernemer regelmatig op beurs en evenementen staat, is het raadzaam om te investeren in een professionele beursstand die aan verschillende facetten voldoet. Een modulaire beursstand is een goed voorbeeld van een stand die heel goed past binnen de moderne samenleving. Het betreft een vorm van standconstructie waarbij er gebruik wordt gemaakt van herbruikbare en aanpasbare modules om een stand voor beurzen en evenementen te creëren. In tegenstelling tot traditionele standbouw waarbij stands vaak op maat worden gebouwd voor een specifiek evenement is modulaire standbouw in te zetten voor meerdere events.

Dat komt doordat de kern van modulaire standbouw uit losse modules bestaat die vaak gemaakt zijn van lichte materialen zoals hout en kunststof. Dit soort materialen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig mee kunnen worden genomen en in elkaar kunnen worden gezet. Zo kun je zelf als ondernemer aan de slag gaan en hoe je geen team in te huren dat voor jou op ieder evenement bezig gaat met het in elkaar zetten en afbouwen van een stand. Hierdoor bespaar je op zakelijke kosten en op tijd, omdat een modulaire beursstand zo in elkaar is gezet. Dat is zeker niet het enige voordeel van dergelijke standbouw.

Meer flexibiliteit met modulaire standbouw

Wat namelijk ook een erg groot voordeel is, is dat je met een modulaire beursstand ontzettend flexibel bent. Je hebt immers het vermogen om je stand aan te passen aan verschillende soorten events en met diverse doelen. Ook is het mogelijk om de beursstand zo op te zetten dat de stand aanpasbaar is naar de grootte van de ruimte. Of het nu dus gaat om een grootschalig evenement of een kleine beurs; met een modulaire beursstand heb je de nodige flexibiliteit om je presentatie aan te passen aan iedere situatie en ieder moment, zonder dat je nieuwe elementen aan hoeft te schaffen.

Modulaire beursstands zijn duurzamer dan traditionele stands

Daarbij moet je weten dat het een groene keuze is om voor een modulaire beursstand te gaan. Dat komt omdat je op die manier maar eenmalig hoeft te investeren in een professionele stand. Je kunt de beursstand namelijk keer op keer hergebruiken. Dat draagt bij aan een duurzamere aanpak in de evenementenindustrie, waar toch al veel CO2-uitstoot en afval te vinden is. Door minder materiaalverspilling en door hergebruik te bevorderen, verminderen modulaire beursstands de ecologische voetafdruk in vergelijking met traditionele stands. Dat past heel goed binnen de moderne samenleving waarin steeds meer Nederlanders iets aan duurzaamheid willen doen. Hiermee draag je als ondernemer je steentje bij.

Creatieve vrijheid bij modulaire standbouw voor ondernemers

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je weinig keuze hebt wanneer je wil gaan voor een modulaire beursstand. De keuze is juist enorm; modulaire stands bieden ondernemers een breed scala aan personalisatiemogelijkheden aan. Denk aan het integreren van branding tot het toevoegen van grafische elementen, diverse lay-outs en zelfs verlichting. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe de buitenkant van je stand eruit gaat zien. Zorg ervoor dat je kiest voor een passende en tijdloze lay-out zodat je de stand echt (veel) vaker kunt gebruiken. Daarmee trek je de aandacht van je potentiële publiek en kun je een blijvende indruk achterlaten.

Modulaire beursstands zijn uiteindelijk kostenbesparend

Wat tot slot natuurlijk mooi meegenomen is, is het feit dat modulaire standbouw in verhouding met traditionele stands voordelig is. Natuurlijk moet je eenmalig een wat hogere investering doen dan wanneer je een keer een losstaande stand aanschaft. Maar: bij modulaire standbouw investeer je in iets dat je heel vaak gaat gebruiken. Door dat herbruikbare karakter zijn de totale kosten op de lange termijn veel lager. Modulaire standbouw is dus niet alleen een echte aanrader door de flexibiliteit ervan en door het duurzame karakter; je bespaart ook nog eens flink wat geld wanneer je kiest voor een modulaire beursstand voor events en beurzen.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *