Man met werkkleding

Trends in werkkleding: van traditioneel naar modern

Published On 20 maart 2024 | By Roeland van Poorten | Overig

Hoewel werkkleding in de eerste plaats gezien wordt als de kleding waarmee je naar behoren en veilig jouw werk kan doen, is er de laatste jaren een duidelijke trend zichtbaar. Waar lange tijd naar de traditionele designs werd teruggegrepen, is het tegenwoordig heel gebruikelijk om moderne modetrends ook in de werkoutfits door te voeren. Werkkleding is dan ook flink veranderd in recente jaren. Laten we eens kijken naar de trends van dit moment en wat je daaruit kan afleiden.

Meer op maat

De tijd van one size fits all is voorbij als het om werkkleding gaat. Het was juist altijd zo dat voor universele items werd gekozen die door iedereen te dragen waren. Dat was wel zo gemakkelijk en je wist altijd wat je kreeg en wat je eraan had. Aan de andere kant had je er daardoor dus ook geen grip op of je er goed uitzag of niet. Waar dat voor je vrijetijdskleding natuurlijk juist wel het geval was. Nu ook de werkkleding meer en meer op maat gemaakt wordt, komen de medewerkers van een onderneming ook veel meer representatief over.

Passend bij de persoon

De universele werkkleding bracht nog een ander probleem met zich mee. Je kon je als individu niet uiten als persoon. Deze trend is aan het keren nu individualisme meer en meer de norm wordt. Dit zagen we eerder al terug in de manier waarop met bedrijfskleding wordt omgesprongen. Het succes van bedrijfskleding op maat en naar eigen smaak heeft ertoe geleid dat ook in de werkkleding nu eenzelfde richting wordt gekozen. Je werkt dus nog altijd veilig en naar behoren, alleen voel je je als medewerker wel een stuk beter in de kleding die je draagt op de werkvloer.

Slimme kledingstukken dragen

We zien technologie meer en meer zijn intrede doen op allerlei vlakken. Ook op het gebied van kleding kan je steeds meer verwachten. Het dragen van slimme kledingstukken brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo is beter te monitoren of de medewerkers zich nog wel in een veilige en gezonde situatie begeven. Aan de hand van de data die je terugkrijgt kan je dus veel gemakkelijker goede beslissingen nemen. De gezondheid van de medewerkers staat immers voorop. Daar is werkkleding zelfs ooit voor uitgevonden. Dankzij de slimme kledingstukken kan je daar meer dan ooit je voordeel mee doen als werkgever.

De duurzame optie

Tot slot is er nog een meer algemene maatschappelijke trend die ook in de wereld van werkkleding is terug te vinden. Het is dan ook eigenlijk geen trend te noemen, maar een blijvende factor die de keuzes voor de items altijd zal beïnvloeden. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je het goede doet, dan is het altijd slim om voor de duurzame en verantwoorde optie te gaan. Klanten en stakeholders verwachten dit ook van jou als ondernemer. Daarom zijn er ook meer en meer merken en designers die begrijpen dat ook duurzame keuzes op het gebied van werkkleding de moeite lonen. Doe daar jouw voordeel mee.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *