Slim investeren in crypto doe je zo

Published On 9 juni 2021 | By Roeland van Poorten | Overig

Als er iets is wat de laatste maanden ontzettend populair geworden is dan is het wel crypto. Kenners beweren bijvoorbeeld zelfs dat bitcoin in en buiten Nederland mainstream gaat worden als de trend van nu blijft doorzetten. Een groot deel van de investeerders in cryptomunten zijn ondernemers die op een andere manier dan beleggen winst willen maken. Ben je ook van plan om te investeren in cryptocurrency zoals de bitcoin koers om zo mogelijk extra geld te verdienen? Volg dan in ieder geval de drie beginselen van slim investeren in crypto in dit artikel.

Waarom investeren in crypto nu interessant is

Voordat je daar meer over leest, is het interessant om te weten waarom precies nu zoveel mensen overstappen naar crypto. Daar is een aantal redenen voor aan te wijzen, maar de grootste reden is de coronacrisis. In 2020 kreeg de wereldwijde economie een flinke klap – voor menig ondernemer en investeerder werd de beleggingsmarkt onzeker, waardoor ze besloten terug te trekken. Al gauw werd duidelijk dat investeren in crypto wellicht wél wat zou kunnen betekenen voor de winst, waardoor ze massaal overstapten naar investeren in cryptomunten. Omdat de wet van vraag en aanbod geldt bij crypto werkt het zo dat wanneer er meer vraag is de waarde op de koers omhoog schiet. Sinds de coronacrisis is dat heel zichtbaar op onder andere de bitcoin koers.

Les 1: weet waar je in investeert

Wat belangrijk is, is om niet zomaar in de wereld van crypto te duiken maar je eerst goed in te lezen. Dat geldt vooral wanneer je grote investeringen doet via bijvoorbeeld Bitvavo of een ander platform. Je belegt immers ook niet zomaar in aandelen waar je geen idee van hebt, toch? Zorg er daarom voor dat je écht voldoende weet van de cryptomarkt om er vervolgens in te kunnen investeren. Verdiep je bijvoorbeeld in de blockchain, in de verschillende altcoins en het algemene nut van crypto.

Les 2: handel niet met emoties

Wanneer je je al eens bezig hebt gehouden met aandelen weet je waarschijnlijk als geen ander dat je je niet moet laten leiden door emoties tijdens het beleggen. Bij investeren in crypto geldt dat ook – investeer altijd met je verstand en niet met je emoties. Gaat het een keer wat minder op de cryptomarkt? Raak dan niet in paniek – dat hoort er namelijk gewoon bij. Richt je liever op wat er precies misgaat en wat voor een effect dat op langere termijn gaat hebben. De kans is groot dat de markt zich gaat herstellen.

Les 3: investeren met geld dat je kunt missen

Tot slot is het goed om te weten dat je alleen moet investeren in crypto met geld dat je kunt missen. Veel ondernemers maken de fout om direct hoog in te zetten met geld dat ze eigenlijk nodig hebben voor hun bedrijf. Mocht het misgaan op de koers dan ben je dat geld kwijt. Daarom is het verstandig om alleen te investeren met geld dat je niet binnen nu en aanzienlijke tijd nodig hebt. Welk bedrag kun je voor nu missen? Ga daarmee aan de slag met crypto en handel altijd met je verstand.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *