Wat is een rfid bibliotheek

Ben jij al bekend met de RFID bibliotheek?

Published On 24 juni 2022 | By Roeland van Poorten | Overig

Binnen Nederland heb je veel verschillende bibliotheken. Hier zijn veel verschillende doelgroepen te vinden. Wanneer je naar de bibliotheek gaat, zul je merken dat je verschillende voordelen hebt. Wat zijn deze voordelen dan? En wat is een RFID bibliotheek? Om meer te weten te komen over de bibliotheek kun je hieronder verder lezen!

Wat is de bibliotheek?

In Nederland zijn veel bibliotheken te vinden. Sommige zijn groter dan andere. In de bibliotheek zijn ten eerste veel boeken te vinden. Daarnaast heb je ook tafels staan waar je bijvoorbeeld aan kunt werken. Wanneer je in een bibliotheek komt, kun je veel informatie vinden. Deze informatie staat verwerkt in verschillende boeken, maar je kunt ook op het internet via computers. Daarnaast kun je ook met andere samenkomen, waarbij je bijvoorbeeld informatie kunt delen. Het is dus een kennismaking met verschillende aspecten, zoals kunst en cultuur. 

Positief effect van de bibliotheek

Door middel van de bibliotheek bevorder je je persoonlijke ontwikkeling. Het komt nu eenmaal voor dat sommige mensen last hebben van dyslexie of moeite hebben met lezen. Door middel van verschillende boeken kun je steeds een stapje hoger komen, zodat je beter kunt lezen. Ook heeft de bibliotheek een positief effect op de cognitieve ontwikkeling. De rede hiervan is dat je door middel van de vele boeken je veel informatie leest en dus binnen krijgt. Daarnaast is het erg goed voor de sociale ontwikkeling. Je leert namelijk verschillende mensen kennen die ook in de bibliotheek zitten en maakt een praatje. Het kan erg fijn zijn om bijvoorbeeld samen schoolwerk te kunnen maken in de bibliotheek, zeker omdat het daar vaak stil is. 

Moet je betalen voor de bibliotheek?

Natuurlijk is het fijn om te weten of je moet betalen voor de bibliotheek. Je leent namelijk boeken of komt er bijvoorbeeld werken aan verschillende opdrachten. Vanaf 1 juli 2022 kun je onder de 18 gratis lid worden van de bibliotheek. Dit geldt door heel Nederland. Wanneer je ouder dan 18 bent zal je dus wel geld moeten betalen voor de bibliotheek. Dit is dan alleen wanneer je iets wilt lenen. Je hebt dus altijd toegang tot de bibliotheek. 

Wat is een RFID bibliotheek?

Bij een bibliotheek hoeft het niet altijd zo te zijn dat je alleen daar boeken kunt lezen of kunt werken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om boeken te lenen. Hierbij neem je verschillende boeken mee naar huis, die je uiteindelijk weer in moet leveren. Om dit makkelijker te maken hebben ze RFID bibliotheken bedacht. Dit is een bepaald systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van een chip. Hierdoor kan de bibliotheek met een scan al bepalen hoeveel en welke boeken er in een zending zitten. 

Hoewel het een handige manier is en dit al bij meerdere bibliotheken toegepast wordt, kan het wat nadelig zijn voor de privacy. Hierbij draait het dan vooral om RFID die toegepast wordt op consumenten. Het idee is namelijk dat je door middel van een scanner kunt zien welk boek diegene bij zich heeft. Hier zijn dus de meningen over verdeeld. Wat vind jij?

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *