zakelijke prepaid simkaart ondernemers

De voordelen van een zakelijke prepaid simkaart

Published On 9 oktober 2020 | By Nathalie Brouwers | Financieel

De meeste ondernemers kiezen voor een mobiel abonnement. Er valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen om een mobiel abonnement af te sluiten. Veel mensen vinden het fijn dat je precies weet hoeveel tegoed je in één maand kunt gebruiken. Het is alleen vervelend als je structureel je bundel niet op maakt. Je betaalt dan jarenlang voor iets wat je nooit gebruikt. Dit is natuurlijk zonde van je geld en daarom kunnen veel mensen er beter voor kiezen om een prepaid simkaart aan te schaffen. Er zitten nog een aantal voordelen aan een prepaid simkaart.

Bespaard veel geld

Als je een prepaid simkaart vergelijkt met een mobiel abonnement kom je er achter dat er veel verschillen zijn tussen de twee. Het kan per persoon sterk verschillen welke vorm van mobiel bellen en internetten de voorkeur heeft. Als je een eigen telefoon hebt kan een prepaid simkaart heel voordelig zijn. Je koopt één keer een simkaart waarmee je vervolgens kunt bellen, sms’en en internetten totdat het tegoed op is. Daardoor gebruik je precies het tegoed waarvoor je betaald hebt. Bij een abonnement komt het vaak voor dat mensen structureel minder tegoed gebruiken dan waar ze voor betalen. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van het geld. Het is daarom voordeliger om prepaid te gebruiken zodat je zelf kunt bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan mobiel bellen sms’en en internetten.

Eenvoudig opnieuw opladen

Als je na een bepaalde tijd dan al het tegoed van je prepaid simkaart op hebt gemaakt wil je natuurlijk zo snel mogelijk nieuw tegoed. Bij een abonnement moet je dan wachten tot de nieuwe maand begint. Het kan in zo’n situatie heel vervelend zijn om zonder tegoed in je bundel de maand af te maken. Als je een normale prepaid kaart hebt aangeschaft zul je naar een winkel moeten om een nieuwe simkaart te kopen. Je krijgt dan ook een ander nummer en dat is voor veel mensen vooral een groot nadeel. Het is natuurlijk ook niet fijn om elke keer als je tegoed op is naar de winkel toe te moeten. Je kunt daarom ook een prepaid herlaadkaart kopen waardoor je eenvoudig je tegoed kunt opladen. Je kunt heel simpel vanaf je telefoon nieuw tegoed op je simkaart zetten. Hierdoor voorkom je dus dat je ooit zonder tegoed komt te zitten. Vooral voor ondernemers is het heel fijn om altijd bereikbaar te zijn zowel via internet als telefonisch.

Je geeft alleen je eigen geld uit

Een groot voordeel van prepaid simkaarten vergeleken met een mobiel abonnement is het feit dat je alleen je eigen geld uitgeeft. Bij een abonnement geef je in principe eerst het geld uit en krijg je later de rekening. Het komt door dit systeem nog wel eens voor dat mensen meer geld uitgeven dan dat ze kunnen betalen. Met een prepaid simkaart is dat onmogelijk. Vooral wanneer je een abonnement neemt waar ook een mobiele telefoon bij zit kan het in de kosten lopen. Dit kan in sommige gevallen helemaal verkeerd gaan.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *