salaris

Hoe regel je de salarisadministratie van je bedrijf?

Published On 15 mei 2019 | By Dennis Verbaandert | Financieel

Het gaat goed met je bedrijven en je hebt inmiddels al een aantal personeelsleden aangenomen. Handig die extra handjes! Nu hoef je alle werkzaamheden niet meer alleen te doen. Natuurlijk is een bedrijf met personeel een stuk complexer dan een eenmanszaak. Je hebt de verantwoordelijkheid over meerdere mensen en daarnaast moeten ook de maandelijks salarissen betaald worden. Dit kan een tijdrovende klus zijn. Ben je benieuwd hoe je de salarisadministratie van je bedrijf het beste regelt? Je leest het hieronder.

De juiste HRM software

Allereerst is het verstandig om een goed HRM systeem aan te schaffen. Doordat zo’n systeem veel werkzaamheden automatiseert, bespaar je veel tijd. Op het gebied van salarisadministratie-software zijn ontzettend veel mogelijkheden. Van eenvoudig tot uitgebreid. Het is maar net wat jij fijn vindt en waar de behoeften liggen binnen je bedrijf.

Een goede sparringpartner

Met de juiste software kom je vaak al een heel eind, maar je bent er nog niet. Wanneer het gaat om salaris, zijn er vaak diverse zaken waarmee je rekening moet houden. Denk bijvoorbeeld aan belastingen, reiskostenvergoeding en de betaling van vakantiegeld. Dit zijn allemaal zaken die je voor je personeel moet regelen en het liefst doe je het meteen in één keer goed. Het is in dit geval handig om een sparringpartner – ofwel adviseur – te hebben, die jou hierin adviseert. Dit kan natuurlijk gewoon een kennis zijn die hier ervaring mee heeft, maar het inhuren van een professional is ook een optie. Door het juiste advies in te winnen bespaar je fouten én tijd.

Een vast moment

De salarisadministratie is iets dat maandelijks terugkomt. Het beste kun je er dan ook een vast moment voor inplannen. Op deze manier voorkom je dat je dingen over het hoofd ziet of dubbel verwerkt. Daarnaast is het ook veel efficiënter om er één keer goed voor te gaan zitten, dan een paar keer half.

De salarisadministratie aan een ander over laten

Heb je een hekel aan het bijhouden van administratie of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan is het een goede optie om dit aan een ander over te laten. Je kunt er natuurlijk een personeelslid voor in dienst nemen of het aan een van je huidige medewerkers overlaten. Wellicht is er wel iemand binnen je team die hier ervaring mee heeft? Een andere optie is om de salarisadministratie volledig uit te besteden aan een professional. Bij een administratiekantoor in De Meern ben je hiervoor aan het juiste adres.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *