quick wins boekhouden

Boekhouding quick wins voor ZZP’ers editie 2020

Published On 13 januari 2020 | By Nathalie Brouwers | Financieel

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om als ZZP-er aan de slag te gaan. Wanneer je niet in loondienst bent, maar voor jezelf werkt geniet je van vele vrijheden. Je bepaalt zelf je tijden en de locatie waar je werkt. Voor veel mensen is de beslissing om ZZP-er te worden een absolute uitkomst. Er zijn echter ook een aantal zaken waar je als ZZP-er verantwoordelijk bent die door sommigen als minder leuk worden ervaren. Elke zelfstandige zonder personeel en überhaupt elk bedrijf of onderneming moet aangifte doen bij de Belastingdienst over het inkomen en de financiële status, inkomsten en uitgaven van het bedrijf. De boekhouding moet nu eenmaal gedaan worden en gelukkig zijn er steeds meer software programma’s die het voor ZZP-ers en ondernemers makkelijker maken om de boekhouding te doen.

Maak gebruik van een online boekhoudprogramma en boekhoud proactief

Een van de onderdelen van het online boekhouden voor ZZP is het bijhouden van facturen. Als ZZP-er is dit onderdeel natuurlijk niet je core business en heb je meestal ook niet het budget om een accountant in te huren. Een makkelijke manier om eenvoudig en snel up to date te blijven met je facturen, is om gebruik te maken van een boekhoudsoftware. Veel nieuwe softwareprogramma’s met betrekking tot de boekhouding hebben een voorgeprogrammeerde functie, waarmee je eenvoudig, snel en makkelijk facturen kan uitschrijven. Hierdoor kun je direct al je zaken afhandelen in het moment en hoef je niet aan het eind van de maand of aan het eind van het kwartaal terug te kijken naar de periode om op een reactieve manier alle papieren nog in orde te maken. Hetzelfde geldt voor het registreren van uitgaves of het digitaal bewaren van betaalde rekeningen.

Doe de administratie online en maak gebruik van de functie om live facturen te verzenden

Door de boekhouding digitaal te doen ben je niet afhankelijk van een computer of USB stick voor al je data, maar kan je als ZZP-er overal ter wereld bij al je gegevens. Hierdoor ben je een stuk flexibeler en is het een stuk makkelijker om ten alle tijden je boekhouding up to date te houden. Wanneer je bijvoorbeeld veel werk doet op locatie bij cliënten thuis kun je op de tablet of laptop direct de factuur genereren en kan dit direct afgehandeld worden door de cliënt. Naast het feit dat dit erg makkelijk is, komt dit ook nog eens professioneel over. Bonnetjes met betrekking tot je uitgaves zet je direct met je telefoon op de foto in de winkel en registreer je via je telefoon direct in de boekhoudapp. Als ZZP-er verlies je een stuk minder tijd en wordt boekhouden een stuk makkelijker dan met een online software programma.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *