salaris

Hoe houd je elke maand salaris over?

Published On 2 december 2019 | By Roeland van Poorten | Financieel

Het blijft moeilijk, om na het betalen van je vaste rekeningen je overgebleven salaris niet uit te geven. Toch blijft het belangrijk om te sparen voor nu of later. Je weet natuurlijk nooit wanneer je ineens geld nodig hebt. Verder wil je natuurlijk ook nog sparen voor later om uiteindelijk het huis van je dromen te kunnen kopen. Met deze tips voorkom je dat je rood komt te staan. Ook ga je meer geld aan het einde van de maand overhouden.

Schulden voorkomen

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om geld aan het einde van de maand geld over te houden. Is schulden te voorkomen. Zo moet je elke maand op tijd je rekeningen van de vaste lasten betalen. Als je ze niet op tijd betaald dan komen er altijd kosten bij. Dus gaat het je alleen maar meer kosten. Uiteindelijk kan het zo zijn dat je schulden oplopen en de schuldeisers het gaan terugvragen via het incassobureau. Als dat gebeurt komen er ook nog eens incassokosten bij. Het kan zelfs zo erg zijn dat er deurwaarders worden ingeschakeld. Betaal dus op tijd en voorkom schulden!

Uitgaven in kaart brengen

Waarschijnlijk ben je nog niet bewust van alle uitgaven die je per maand doet. De vaste lasten zijn natuurlijk bekend. Maar je kunt waarschijnlijk wel schrikken over de rest van je uitgaven. Daarom is het belangrijk om alles bij elkaar op te tellen zodat je weet wat je per maand aan zowel nuttige als nutteloze dingen uitgeeft. Vaak is het bedrag hoger dan dat je denkt. Zo kun je voorkomen om in de toekomst je geld aan nutteloze dingen uit te geven.

Loon in de gaten houden

Je loon is een van je weinige inkomsten, daarom is het belangrijk om je uren goed bij te houden. Het kan wel is zijn dat de administratie een fout maakt en iets over het hoofd ziet. Of je salaris wordt te laat uitbetaald. Dat zijn allemaal dingen waar jij van kunt profiteren. Zo kun je een loonvorderingsbrief schrijven als je je loon te laat hebt ontvangen. Je beschrijft daarin in welke periode je geen of te weinig salaris kreeg. Dat is natuurlijk uiteindelijk mooi meegenomen in de volgende maand.

Deel dit artikel op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *